Tre runder med regn i helgen

Våtest blir det for deg som bor mellom Nordland og Vestlandet. Sannsynligvis.

Paraplyer henger i ledning

VÅTT: Alle landsdeler kan få regn eller sludd i helgen, men kanskje slipper Sør- og Østlandet billigst unna.

Foto: @torunni / Instagram

Det er ingen enkel jobb meteorologene har akkurat nå. De neste dagene ruller lavtrykkene inn fra havet og jager vekk den kalde polarlufta som har truet med snø og minusgrader i starten av uka.

Problemet er å si hvor lavtrykkene ender opp, sier Gjermund Haugen, vel vitende om at plasseringen betyr mye for været hos deg og meg.

To småjenter med paraply

MORSOMT: Et smil og litt farger kan gjøre underverker på en gråværsdag.

Foto: Colourbox
Prognose for 16. april 2016

PROGNOSE FOR FREDAG: Utenfor Nordland ser du lavtrykket som gir regn i store deler av landet. Nederst ligger lavtrykket som kommer opp gjennom den engelske kanal. Søndagens lavtrykk er utenfor bildet, og blir til ved Grønland.

Foto: MET

– Det er en sånn værsituasjon hvor det er vanskelig å gi fasitsvar. Det enkleste er faktisk å varsle været for Spitsbergen. Her blir det kaldt og fint, sier meteorologen.

De tre rundene med lavtrykk og regn kan arte seg omtrent som dette:

Fredag: Vått fra Nordland og sørover

Torsdag og fredag ligger et lavtrykk og koser seg utenfor Nordland. Det vokser og vokser og merkes over stadig større deler av landet.

Fredag kommer det nedbør fra Nordland og sørover, sier Haugen.

En front med regn oppstår i kjølvannet av lavtrykket, og brer seg nordover. Dermed blir søndag en våt dag i Troms og Finnmark.

Lørdag: Treffer regnet Sør- og Østlandet?

Om vi flytter blikket ned til England er et annet lavtrykk også på vei. Dette går gjennom den engelske kanal og kan muligens treffe Sørøst-Norge siste del av lørdag og første del av søndag.

Da blir det vått. Eller kanskje ikke?

– Forhåpentligvis går lavtrykket sør for oss, sier Haugen som krysser fingrene for at sørøstlandet slipper unna.

Dersom lavtrykket bommer blir landsdelen helgens soleklare værvinner på fastlandet, sier meteorologen. Og kanskje blir det vær for en utepils når bare skyene skygger banen?

Søndag: Vått og forblåst på Vestlandet?

Vindmessig blir dette en rolig helg i hele landet, men søndag ettermiddag kan bli et unntak, ifølge meteorologen.

Da kommer lavtrykk nummer tre og nå er det mest sannsynlig Vestlandet som må ta støyten. Kanskje blir det både kuling og regn.

– Det er nok Vestlandet og Nordland som får det dårligste været i helgen. De får færrest perioder med opphold, avslutter Haugen.

Flere detaljer? Sjekk været her på Yr!