Kald og strålende uke

Denne uken er ikke lavtrykkene like hissige som forrige uke. – Torsdag blir den fineste dagen både i sør og nord, sier meteorologen.

Kaldt!

TØRT OG KALDT: Sør- og østlendingene får det beste været, Vestlandet og Midt-Norge på andreplass mens lengst nord blir det mest nedbør.

Foto: Grete Øiamo

Mens solen har skint på Sør- og Østlandet i helgen, ble veier til elver i Bergen, stormene herjet langs kystnorge og ekstremværet «Hilde» viste sin vrede.

Tromsø

TROMSØ: Det skal snø fram til torsdag, og da titter solen fram også i Tromsø.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Fra onsdag er værprognosene hakket mer optimistiske!

– Torsdag blir den fineste dagen i hele landet. Da blir det oppholdsvær og sol i Sør-Norge, og mindre byger i Nord-Norge, sier langtidsmeteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt.

Solrik uke i Sør-Norge

På yr.no skinner store gule soler mot oss i både Oslo, Kristiansand og Bergen, men det er ikke hundre prosent sikkert det blir skyfritt.

Symbolvarslene har gule og røde fargekoder som betyr at varslene er usikre. Det betyr at de fortsatt kan endre seg, så bruk gjerne litt mer tid på værvarselet denne uken.

– Langtidsvarslene på yr.no er veldig optimistiske. Yr.no har nok latt bergenserne komme i veldig god stemning uten grunn, for det blir ikke strålende vær i Bergen, men bygevær. Men torsdag blir fin, forsikrer meteorolog Karstein Eitrheim ved Vervarslinga på Vestlandet.

Her skal det snø

Snø

SMAK AV VINTER: Det ska snø helt ned i fjæresteinene fra Vestalandet til Finnmark denne uken, men snøen blir ganske våt.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Et lavtrykk i Norskehavet sender inn en og annen byge til Norge, og noen steder blir det såpass kaldt at det blir hvitt helt ned i lavlandet.

Vestlandet og i Midt-Norge kan det snø i byene tirsdag kveld og onsdag morgen, før det klarner opp igjen på kvelden. Til helgen kommer det inn nedbør igjen, men i form av regn.

Sør- og Østlandet har en tørr uke i vente, men det kan komme et melisdryss i Agder og Telemark på onsdag.

– I Nord-Norge kan vi få noen kraftige snøbyger. Uken blir kald, og det ser ut som vi har noen vinterlige dager i vente. Fra torsdag er det stor usikkerhet i prognosene, men det kan se ut som helgen blir litt mildere, sier meteorolog Magnus Ovhed ved Vervaslinga for Nord-Norge.

Ruskete helg i vest og nord

Når helgen starter skinner fortsatt solen på Sør- og Østlandet, mens lavtrykkene gjør sitt inntog i vest og nord.

– Fredag kan det bli liten storm fra Stad til og med Lofoten, men vinden blåser fra sør så det blir bare vind langs kysten og ikke innover land, sier langtidsmeteorologen i Oslo.

– Det blir ruskevær på Vestlandet og nordover både fredag og lørdag, men på søndag blir det mindre vind, kaldere og lettere vær, sier Foss.