Stormsenter på vei til Sør-Norge

Onsdag kveld blir det skikkelig ruskevær! Et kraftig lavtrykk med mye vind og nedbør skal tømme seg over hele Sør-Norge.

Stormsenter på vei til Sør-Norge. Oppdatert tirsdag 29. januar

MYE VIND: Hele Sør-Norge kan vente seg mye vind, og i Agder og Rogaland kan det bli storm. Slik er situasjonen ventet å være på onsdag klokken 20:00.

Foto: yr.no/kart

– Vi har moderert varselet litt fra i går. Vinden dreier over på vest i morgen kveld og ikke på sørvest så det er Agder og Rogaland som får mest vind, forteller Steinar Skare, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Vestlandet til yr.no tirsdag.

Langs kysten av Agder er det ventet full storm mens Rogaland, fra Stavanger og sørover, får liten storm.

Mye vind i hele Sør-Norge

Når det er vind ifra vest blåser den rett inn fra havet mot land. Det betyr at kan blåse ganske mye helt til svenskegrensen!

– Det vil bli frisk vind innover land og ikke bare langs kysten på denne vindretningen. Vinden vil stå innover i landet og utsatte steder blir det sterk kuling.

Også Østlandet har en vindfull kveld i vente. Her kan det bli både stiv og sterk kuling. I Agder, Telemark, Buskerud og Oppland har Meteorologisk institutt sendt ut OBS-varsel.

Store nedbørsmengder

Regnet skal pøse ned hele kvelden og på det meste kan det komme mellom 70 og 110 millimeter nedbør på ett døgn.

– Det blir intense nedbørsmengder på onsdag, særlig på kvelden. Det blir også torden og bygene kan bli ganske kraftige innimellom, sier meteorologen.

Lavtrykket kommer inn ifra vest og beveger seg langt innover land.

– Hordaland og Rogaland får mest nedbør, og de er de midtre områdene som får mest nedbør i Hordaland. For eksempel Modalen og Kvamskogen, sier Skare.

Nedbør til Sør- og Vestlandet

NEDBØR: Det blir mye regn og snø i fjellet på hele Vestlandet og lengst sør i landet. Jo mørkere blåfarge, desto mer nedbør.

Foto: yr.no/kart

Snøfokk i fjellet snø i fjellet

Over 700 meter skal nedbøren komme som snø på dagen på onsdag mens på kvelden synker snøgrensen til 500 meter.

– På grunn av mye vind og nedbør kan det bli snøfokk. Det kan gi vanskelige kjøreforhold, sier meteorologen.

Den gode nyheten er av vinden roer seg på torsdag og temperaturene synker i hele Sør-Norge.