Mine steder
Velg språk / Choose language:

Tekstvarsel for Norge

Her kan du lese meteorologens tekstvarsel for de norske landområdene.

Korttidsvarslene oppdateres ca. kl. 9, 14, 20 og 22. Langtidsvarslene oppdateres ca. kl 14.

Søndag

Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark:Skiftende bris. Regnbyger. Utrygt for torden. Fra tidlig i ettermiddag sørvestlig frisk bris på kysten, til dels liten kuling øst for Oksøy. Etter hvert oppholdsvær og lettere skydekke, først nær kysten.

Østlandet:Skiftende bris. For det meste skyet. Regnbyger, etter hvert også nordover i Hedmark og Oppland. Lokalt kraftige byger med torden. Fra sent i ettermiddag sørvestlig liten kuling på kysten. Lettere vær sør for Oslo, i kveld også lettere vær nordover til Mjøsa.

Fjellet i Sør-Norge:Skiftende bris. For det meste skyet. Regnbyger. Utrygt for torden. Stedvis mye nedbør. Lite eller ingen nedbør lengst i nordvest. Fra i ettermiddag avtagende bygeaktivitet sør for Finse.

Vestlandet sør for Stad:Nordlig frisk bris på kysten, i kveld skiftende bris. For det meste skyet. Regnbyger. Utrygt for torden, særlig i indre deler av Sogn og Fjordane.

Møre og Romsdal:Nordøstlig opptil frisk bris på kysten. For det meste skyet. Etter hvert noen regnbyger, først i sørlige og indre områder. Utrygt for lokal torden i indre deler.

Trøndelag:Nordøstlig til dels frisk bris på kysten. Oppholdsvær og perioder med sol. Fra sent i ettermiddag eller tidlig på kvelden noen regnbyger, først i sør. Utrygt for lokal torden.

Nordland:Bris omkring nordøst, opp til frisk bris på kysten. Oppholdsvær og en god del sol.

Troms og Finnmark:Skiftende bris. Skyet eller delvis skyet. Spredte regnbyger, særlig øst i Finnmark. Fra i ettermiddag oppholdsvær og etter hvert perioder med sol de fleste stedene.

Spitsbergen:Sørlig bris, i nord liten kuling utsatte steder. Litt regn av og til, vesentlig nord for Longyearbyen. Utrygt for tåke.

Mandag

Østafjells og fjellet i Sør-Norge:Sørvestleg bris, periodevis frisk bris på kysten og i fjellet. Regnbyer, særleg om ettermiddagen. Periodar med sol.

Vestlandet sør for Stad:Eit lågtrykk i Norskehavet sørger for regn og regnbyer og lågare temperatur. Først på dagen sørleg periodevis liten kuling på kysten, frå om ettermiddagen vestleg opp i frisk bris.

Møre og Romsdal:Sørvestleg vind, på kysten periodar med stiv kuling. Regn og regnbyer. Kjølegare.

Trøndelag:Søraust stiv kuling utsette stader, frå måndag føremiddag sørvest periodevis liten kuling. Periodar med regn og regnbyer. Kjølegare.

Nordland:Aust og søraustleg vind med stiv kuling utsette stader, måndag ettermiddag dreiar vinden sørleg og minke til frisk bris. Skya. Etter kvart regn og regnbyer, først i sør. Varmt først på dagen, seinare fallande temperatur.

Troms og Finnmark:Vind mellom aust og sør, liten kuling utsette stader. Opphaldsver og periodar med sol. Varmt.

Spitsbergen:Bris av skiftande retning, først på måndag sør og sørvest liten kuling utsette stader i nord. Litt regn av og til. Lokal tåke.

Tirsdag

Østafjells:Bris mellom sør og vest, frå tysdag ettermiddag sørvest liten kuling på kysten aust for Kristiansand. Enkelte regnbyer vest i Agder og på Østlandet, elles stort sett opphaldsver og periodar med sol.

Fjellet i Sør-Norge og Vestlandet og Trøndelag:Bris mellom sør og vest og regnbyer. På kysten frå Stad og nordover periodar med sørvest liten kuling. Tysdag kveld søraustleg bris og etter kvart opphaldsver.

Nordland og Troms:Eit lågtrykk i Norskehavet gir skya ver og regn. Om ettermiddagen lettare ver sør for Bodø. Sørvestleg frisk bris på kysten først på dagen. Kjølegare.

Finnmark:Sørleg bris. Skya, opphaldsver. Tysdag ettermiddag dreiar vinden sørvest og ein får periodar med litt regn på Vidda og vest for Nordkapp. Varmt, om ettermiddagen fallande temperatur.

Spitsbergen:Skiftande bris. Stort sett opphaldsver og periodar med sol. Lokal tåke.

Onsdag

Østafjells og fjellet i Sør-Norge:Opphaldsver først på onsdag. Frå om føremiddagen regn på Sørlandet, som utover ettermiddagen brer seg nordover på Østlandet. Austleg frisk bris utsette stader, om kvelden dreiande sørvest.

Vestlandet sør for Stad:Opphaldsver først på onsdag. Om føremiddagen kjem det litt regn i Rogaland, utover ettermiddagen også i Hordaland og om kvelden i indre strok av Sogn og Fjordane. Austleg frisk bris utsette stader som dreie sørleg onsdag kveld.

Møre og Romsdal og Trøndelag:Litt regn i Trøndelag først på onsdag, elles opphaldsver og periodar med sol. Stigande temperatur. Om ettermiddagen nordaust frisk bris på kysten, elles skiftande bris.

Nordland og Troms:Skya eller delvis skya, periodar med regn. Nordaust bris på kysten, elles skiftande bris.

Finnmark:Stort sett opphaldsver og skiftande bris. Kjølegare. Onsdag kveld sørleg bris og litt regn.

Spitsbergen:Skiftande bris. Opphaldsver og stigande temperatur. Lokal tåke. Onsdag kveld litt regn i sør.