Mine steder
Velg språk / Choose language:

Tekstvarsel for Norge

Her kan du lese meteorologens tekstvarsel for de norske landområdene.

Korttidsvarslene oppdateres ca. kl. 9, 14, 20 og 22. Langtidsvarslene oppdateres ca. kl 14.

Tirsdag

Østlandet og Fjellet i Sør-Norge:Fortsatt perioder med regn på frontsonen i aust. I kveld kan det lokalt bli kraftige byger med torden nær Oslofjorden. Kjølig vind fra nord, i ettermiddag opp i stiv kuling ut Oslofjorden. I fjellet, samt vest i Buskerud og i Oppland, blir det lite nedbør og kan hende litt sol.

Telemark og Agder:Nordaust frisk bris langs kysten. Stort sett oppholdsvær og perioder med sol.

Vestlandet sør for Stad:Kjølig vind fra nord, kuling på kysten, i ettermiddag opp i sterk kuling nord for Karmøy, i kveld minkende sør for Bergen. Ellers mye pent vær.

Møre og Romsdal og Trøndelag:Pålandsvind, vekslende skydekke og enkelte regnbyger, vesentlig i Trøndelag. Mot kvelden nordaust kuling på kysten av Sunnmøre. Lettere vær.

Nordland og Troms:Pålandsvind gir skyet vær og regnbyger. På kysten vil det blåse sørvest til vest opp i liten kuling, dreiende nordvest og minkende til bris sør for Bodø.

Finnmark:Vestlig opp i liten kuling på kysten. Nedbøren drar seg austover, og i ettermiddag overgang til regnbyger og gradvis mindre vind.

Spitsbergen:Nordlig bris, frisk bris utsatte steder. Litt sludd eller snø av og til i aust, ellers oppholdsvær.

Onsdag

Østafjells og fjellet i Sør-Norge:Lengst aust noe regn først på dagen, ellers stort sett pent vær. Nordaust bris, liten kuling på kysten.

Vestlandet sør for Stad:Høytrykket nordaust for Færøyene gir pent vær. Nord og nordaust bris, opp i liten kuling på kysten nord for Bergen, stiv kuling ved Stad. Kjølig i kystområdene i nord, ellers varmere.

Møre og Romsdal:Høytrykket nordaust for Færøyene gir vind fra nordaust, opp i stiv kuling på kysten av Sunnmøre. Oppholdsvær, perioder med sol.

Trøndelag:Bris omkring nord. Skyet eller delvis skyet, enkelte regnbyger.

Nord-Norge:Pålandsvind gir fortsatt enkelte regnbyger. Utover dagen gradvis lettere vær, først i Nordland. Lengst aust i Finnmark lite nedbør og noe sol.

Spitsbergen:Nordvest opp i frisk bris. Litt snø i aust, ellers oppholdsvær.

Torsdag

Vestlandet sør for Stad, samt det østafjelske og fjellet i Sør-Norge:Høytrykk gir pent vær og stedvis temperatur omkring 20 grader i lavlandet. Østlige deler av Østlandet ser ut til å få noe mer skyer utover dagen og kan hende litt regn i grensetraktene sør for Trysil. Ved Stad nordøst stiv kuling ellers rolige vindforhold.

Møre og Romsdal og Trøndelag:Nordøstlig frisk bris på kysten, i Møre og Romsdal opp i liten kuling. Stort sett pent vær og temperatur opp mot 20 grader i innlandet.

Nordland:Stort sett pent vær, rolige vindforhold og varmere.

Troms og Finnmark:Vinden dreier på sørvest med frisk bris på kysten vest for Nordkapp. Litt skyer og mulighet for noen byger på kysten av Finnmark først på dagen, senere stort sett pent vær og varmere.

Spitsbergen:Først på dagen rolige vindforhold og stort sett oppholdsvær. Men et lavtrykk mellom Grønland og Jan Mayen har retning nordøstover. Det gir økning til sørøst liten kuling utsatte steder og regn fra vest.

Fredag

Sør-Norge:Litt varierende skydekke, men mye pent og varmt vær. I lavlandet flere steder over 20 grader. Solgangsbris på kysten.

Nord-Norge:Høytrykk over Kola-halvøya gir pent vær og i indre strøk temperatur opp mot 20 grader. I ytre strøk nord for Vestfjorden sørvestlig periodevis frisk bris og etter hvert tilskyende.

Spitsbergen:Et lavtrykk i Framstredet gir sørøstlig kortvarig sterk kuling utsatte steder, fra om ettermiddagen sørlig periodevis stiv kuling. Regn av og til.