Store kontraster i pinsen

Mens regnet pøser ned i vest og nord, skal sola stråle i øst.

Regn og sol

TIL Å BLI MISUNNELIG AV: Fjellene i Sør-Norge gir store kontraster i været denne helgen.

Foto: AP/Jens Meyer og Colourbox

Langt fra alle får godt utevær denne langhelgen. Om du bor på Vestlandet eller nordover i landet er det bare å skalke lukene.

– Det blir store kontraster i været. Det er det østafjelske som er pinsens værvinnere, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness.

Vest: Lørdag får du en pause fra regnet

Ida Marie Solbrekke

KJØLIG: Det blåser en kald nordavind i vest og Trøndelag denne helgen, sier meteorolog Ida Marie Solbrekke.

Foto: Vervarslinga
Regndråper

INNEVÆR? Kos deg inne eller kle på deg og lek ute i regnet!

Foto: /colourbox.com / /colourbox.com

Fredagen blir en våt fornøyelse for deg på Vestlandet, særlig om du holder til mellom Boknafjorden og Stad. Det skal regne i bøtter og spann – så mye at meteorologene nå går ut med OBS-varsel.

Lørdag kommer et høytrykk sigende og gir en herlig godværspause på deler av Vestlandet, mens regnet henger igjen i Møre og Romsdal og Trøndelag.

– Dette er det store lyspunktet i helgen, sier Ida Marie Solbrekke som forteller at gleden er kortvarig. Søndag og mandag er det på'an igjen med regn, både på Vestlandet og i Trøndelag.

Nord: Hvor vått blir det egentlig?

Nordover i landet kommer «nordvesten» på visitt i helgen. Da blir det vått og forblåst, særlig i Troms og Vest-Finnmark.

Grunnen til alt regnet er en front som skal treffe land hele to ganger, forteller Tromsø-meteorolog Rafael Kühnel. Og kanskje blir den andre runden, på søndag, våtere enn den første. Et nytt OBS-varsel fra meteorologene er ikke umulig.

I Nordland blir søndagen bedre enn i resten av landsdelen og på mandag følger Troms og Vest-Finnmark etter med lettere vær.

Knallfin lørdag Østafjells

Vibeke Thyness

SOL: Sør- og Østlandet vinner det beste været i helgen, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness.

Foto: Bård Gudim
Griller i regnvær

ETTERMIDDAGSBYGE: På mandag kan regnet plutselig dukke opp, også på Østlandet.

Foto: Svein Aage Nilsen / Scanpix

Holder du til på Sørlandet eller Østlandet er det særlig lørdagen som gjelder denne pinsen. Da kan det bli skyfritt og 15-17 grader.

Egentlig er det ganske kald luft som ligger over landet disse dagene, men takket være føneffekten kan det likevel bli gode temperaturer på østsiden av fjellene i Sør-Norge.

Vinden gir varme, men kan samtidig bli et skår i gleden.

– Det kan bli vindkast som rusker og båtfolk på Sørlandet må være obs på vinden som kan komme opp i liten kuling, sier Oslo-meteorolog Vibeke Thyness.

Regnet som kommer fra vest på søndag vil også merkes Østafjells, men da mest som forbigående regn og en del skyer. Mandag blir en bra dag - men pass opp for bygeskyer om ettermiddagen, avslutter meteorologen.