Påfyll av snø til hele landet

– Bit tennene sammen når snøen laver ned, så kan du gå ut og leke etterpå, sier meteorologen.

Glad gutt i snøen

GODE KLÆR: Det handler om å kle seg godt når været ikke spiller på lag. Barna bryr seg ikke nødvendigvis om sola titter frem eller ei.

Foto: @aashildhaave / Instagram

Det har vært mye fokus på gråvær, vind og regn den siste tiden. Da vi oppfordrer statsmeteorolog Aurora Stenmark til å si noe positivt om været den kommende uken, ber hun om betenkningstid. Ganske lang betenkningstid.

Til slutt kommer likevel svaret.

– Endelig blir det påfyll med snø. Bit tennene sammen når snøen kommer, så kan du gå ut etterpå. Alle steder i landet får snø til ulike tider denne uken.

Mellom torden, snø og vind titter kanskje sola frem?

Aurora Stenmark

SNØ: – Det er Vestlandet og kanskje Sørlandet som får mest nedbør denne uken, sier Aurora Stenmark.

Foto: Kamilla Pedersen / Met.no
Lyn sett fra Kirkebirkeland

KOMMER LANGS KYSTEN: Torden om vinteren oppstår langs kysten. Om sommeren er det gjerne innlandet som er utsatt.

Foto: Ronny Tertnes

Det er ikke noe lystig værvarsel meteorologene har å by på denne uken. Lavtrykk sørger for jevnt påfyll av fuktig og til tider kraftig sønnavind i hele landet.

Verst går det ut over Vestlandet og deler av Sørlandet – hvor mange barn har vinterferie akkurat nå.

Mandag og tirsdag kan det både lyne og tordne langs kysten. Utover i uken fortsetter det med byger og vind.

– Det vil være korte perioder hvor du har flaks og sola titter frem. Men det er vanskelig å si når det skjer, sier statsmeteorolog Trond Thorsteinsson i Bergen.

– Det positive er at snøgrensen vil være lav, legger meteorologen til.

Snømann

KRAM SNØ: Det har vært spesielt mildt på Østlandet disse dagene – og slik vil det fortsette å være. Denne karen er fra Ålesund.

Foto: @arnhildklokset / Instagram

To steder hvor været blir litt bedre

Det finnes lommer av bra vær denne uken. For eksempel havner Trøndelag og Møre og Romsdal gjerne i le for sønnavinden og får mindre nedbør enn resten av Vestlandet.

På Østlandet kommer det både skyer, hagl og snø i løpet av uka, men onsdag blir været lettere. Kanskje ser du også sola denne dagen!

Nord-Norge best lengst nord

Heller ikke i de to vinterferiefylkene Nordland og Troms er det knallvær i vente denne uken. Været vil veksle mellom snø og vind, forteller statsmeteorolog Marit Berger i Tromsø.

– Det ser ikke så aller verst ut på torsdag, men prognosene er usikre og det er egentlig vanskelig å plukke ut den dagen som blir best.

Beveger du deg lengst mot nord kan Finnmark etter hvert få tørt og fint vær – men her kan det dessverre også blåse en del. Om du bor i fjorder utsatt for fralandsvind vet du hva det handler om!