Kuling, regn og skredfare

Værgudene biter hardt fra seg i avslutninga av vinterferien.

Uvær

Helga blir prega av mye ruskevær i det meste av landet.

Foto: Geir Samuelsen

Den siste vinterferiehelga er det mange som håper på noen fine turer og har håp om å kjenne sola som varmer. Men sånn blir det ikke.

Storm og skredfare

Lavtrykk presser på fra havet og det har med seg dårlig vær. På Vestlandet ventes det fredag mye vind helt frem til søndag. Det blir perioder med liten og til dels full storm i vest, som merkes på kysten og i fjellet, viser prognosene fra Meteorologisk institutt.

Fra Sunnmøre og ned til Hordaland er det nå stor fare for skred. Skredfaren er satt til nivå 4 som betyr at det skal lite eller ingen belastning på snøen for å utløse et snøskred.

Først når vinterferien er over på søndag avtar vinden på Vestlandet.

Vindfullt og regn, men ...

Lavtrykket som først slår inn over Vestlandet beveger seg nordover gjennom helga. Fra Møre og Romsdal og nord til og med Troms, ventes det vind i kuling styrke, men lite nedbør.

Også i Sør-Norge vil det komme til dels mye nedbør og vind. Det er mildt for årstida, og nedbøren kommer som regn i lavlandet og snø i høyden 400-700 meter. Det kan bli greit skiføre, men kuling i fjellet innbyr ikke til en idyllisk opplevelse.

Det er mye som tyder på at sola kan bli et sjeldent syn de neste dagene. Men finnmarkingene har de beste værutsiktene med opphold og store sjanser for sol og blå himmel.

Bedring i nord inn mot neste uke

Gråværet vil fortsette å prege det meste av Sør-Norge over helga. Den nye uka vil starte med nedbør og vind opp mot kuling styrke i sør.

Fra Møre og Romsdal og videre nordover blir det stort sett oppholdsvær. Sør og sørøstlig vindretning gir også håp om å se sola i lengre perioder lengst nord i landet.