Gråværet fortsetter

Vinterferie-helga byr på lite sol. Men det blir mye vær!

Uvær i Bodø vinteren 2015

Ruskete vær har prega store deler av landet de siste dagene. Det er ingen lysning å se i dagene fremover.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Det er vinterferietid og mange drar til fjells for å nyte fridagene. Store deler av landet har vært prega av ruskete vær den siste tida, og det vil fortsette gjennom helga.

Urolig vær langs kysten

Vest i Vest-Agder kan det brake løs med tordenvær i løpet av fredagen, viser prognosene fra Meteorologisk institutt. Det urolige været vil merkes langs det meste av kysten.

Fra Vestlandet og nordover i landet ventes det bygevær som vil skifte gjennom hele helga. I likhet med Vest-Agder, vil også vestlendingene kunne høres tordenskrall i bygene. Men for skiglade mennesker er det nok et lyspunkt temperaturen synker og nedbøren vil komme som snø.

Det er imidlertid ikke risikofritt å ferdes i fjellet på Vestlandet og Nord-Norge der skredfaren fremdeles er stor.

Mens kysten av Vestlandet og Nord-Norge for det meste får mye ruskevær, ser det ut til at nordlige deler av Møre og Romsdal og Trøndelag kan få oppholdsvær i helga.

Sør og øst får det beste været

Det vil være mildt på Østlandet og mesteparten av Sørlandet gjennom helga. I fjellet er det lavere temperaturer, og med oppholdsvær og rolige vindforhold kan det åpne mulighet for fine skiturer og mulighet for å se sola.

Også i indre strøk av Nord-Norge ligger det an til oppholdsvær.

– Pass deg så du ikke går på trynet, er rådet fra Kristian Gislefoss når han omtaler helgeværet i videoen under:

Grått og vått neste uke

Det er dårlige utsikter for finvær neste uke. Natt til mandag kommer et kraftig lavtrykk inn fra vest som sender inn nedbør sør for Stadt og Dovre. På kysten ventes det kuling, mens det utsatte steder i fjellet blåser opp i storm.

Lenger nord i landet blir det litt roligere vær, men heller ikke der er det stort håp om sol og fint vinterferievær. Været vil være en blanding av sludd, snø og regn og sørøstlig til sørvestlig vind.