Skogbrannene har gitt California verdens verste luft

I flere byer i California er luften nå like forurenset som storbyene i India og Kina. I San Francisco tilsvarer luften å røyke opptil ti sigaretter om dagen.

I FJOR OG I ÅR: I november i fjor var det muligheter til å stå på ski i store deler av Norge. Nøyaktig et år senere er nesten ikke snø noen som helst steder. Man har ikke klart å påvise noen klar sammenheng mellom snømengden én vinter og den neste.

Sjekk forskjellen på skiføret i fjor og i år

Det nærmer seg desember, og snøen har bare vært på en ørliten snarvisitt. Blir det ikke snø i år?

SOMMARLEG: Dette er nokre av dei høgaste temperaturane målt torsdag 15. november i Møre og Romsdal. Rekdal leier med 18,1 grader.

– Eksepsjonelt mildt

Rekdal i Møre og Romsdal har vore oppe i 18,1 grader i dag. Også helga byr på unormalt høge temperaturar.

Persillen blomstrer i november.

Går mot rekordvarm november i nord

Sommeren 2018 gikk over i historien som en av de varmeste som er målt. Og det ser ut til at den tendensen fortsetter utover hele høsten.

BLIR DET SNØRIK VINTER? Klimaforskarar vil kunne varsle om det blir mild eller kald vinter, og om det blir mykje eller lite snø fleire år fram i tid. Her frå Myrkdalen i Hordaland vinteren 2015.

Snart kan du sjekke klimaet år fram i tid – slik du sjekkar vêret for neste dag

Slik Yr varslar vêret ti dagar fram i tid, er målet å varsle klimaet både eitt og ti år framover.

Værvarslingen har endret seg mye på kort tid, og meteorologen bruker ganske ofte folkelige begreper, skriver Værvarslingsdirektør Bård Fjukstad. På bildet er det Meteorolog Siri Wiberg som presenterer værvarselet i Dagsrevyen.

Godt at noen vil snakke om været!

Jo mer vi snakker om været, jo bedre er det.

Derfor er ildstormer livsfarlige

Amerikanske meteorologer frykter branntornadoer når de ekstreme skogbrannene i California herjer. Men hva er det for noe?

Yr på sosiale medier