SOMMARLEG: Dette er nokre av dei høgaste temperaturane målt torsdag 15. november i Møre og Romsdal. Rekdal leier med 18,1 grader.

– Eksepsjonelt mildt

Rekdal i Møre og Romsdal har vore oppe i 18,1 grader i dag. Også helga byr på unormalt høge temperaturar.

Persillen blomstrer i november.

Går mot rekordvarm november i nord

Sommeren 2018 gikk over i historien som en av de varmeste som er målt. Og det ser ut til at den tendensen fortsetter utover hele høsten.

BLIR DET SNØRIK VINTER? Klimaforskarar vil kunne varsle om det blir mild eller kald vinter, og om det blir mykje eller lite snø fleire år fram i tid. Her frå Myrkdalen i Hordaland vinteren 2015.

Snart kan du sjekke klimaet år fram i tid – slik du sjekkar vêret for neste dag

Slik Yr varslar vêret ti dagar fram i tid, er målet å varsle klimaet både eitt og ti år framover.

Værvarslingen har endret seg mye på kort tid, og meteorologen bruker ganske ofte folkelige begreper, skriver Værvarslingsdirektør Bård Fjukstad. På bildet er det Meteorolog Siri Wiberg som presenterer værvarselet i Dagsrevyen.

Godt at noen vil snakke om været!

Jo mer vi snakker om været, jo bedre er det.

Derfor er ildstormer livsfarlige

Amerikanske meteorologer frykter branntornadoer når de ekstreme skogbrannene i California herjer. Men hva er det for noe?

Fryktar branntornadoar i California

Tørke og kraftig vind gjer at amerikanarane fryktar stor spreiing av skogbrannane i California dei neste døgna. Til no har over 250.000 menneske måtte forlate heimane sine.

MYE NEDBØR: Telemark regjerer på topp med mest regn i løpet av det siste døgnet.

Mest regn i Telemark

Det har bøttet ned med regn over store deler av Østlandet denne helgen. Lifjell i Telemark fikk 106 millimeter nedbør i løpet av ett døgn.

Yr on social media