Ny storm på vei inn mot Nord-Norge

– Fest løse gjenstander og vær forsiktig om du ferdes utendørs, oppfordrer meteorologene.

Julegrana på nesna

FORBLÅST HELG: Julegranen på Nesna i Nordland fikk kjørt seg i forrige uke. Nå kommer nok et kraftig lavtrykk inn over landsdelen, men Helgeland ser ut til å slippe stormen denne gang.

Foto: Hans Petter Sørensen

For en uke siden feide ekstremværet «Ylva» inn over Nordland, Troms og Finnmark, et uvær som rev med seg både hustak , mange trær og til og med blåste busser av veien. Så ille blir det neppe nå, men værmeldingen varsler skikkelig ruskevær nordpå denne helgen.

– Vinden blir sterkes i Øst-Finnmark, hvor det ligger an til å bli full storm med kraftige vindkast fra sørlig retning, forteller statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

Mildvær og regn fører til glatte veier

Det er meldt kraftig vind i hele Nord-Norge. Spesielt nord for Bodø og opp til Vest-Finnmark, hvor det er meldt liten storm, med full storm utsatte steder.

Vinden vil minke lørdag, og det blir da varierende skydekke med bygevær.

Laster Twitter-innhold

Lavtrykket medfører også en god del nedbør og høyere temperaturen. Nedbøren vil dermed falle som regn langs kysten opp til Troms.

– Dette vil gi vanskelige kjøreforhold mange steder. Vi har derfor sendt ut OBS-varsel for Nord-Trøndelag, Nordland og Troms, sier Gislefoss.

OBS-varsel blir også sendt ut for Øst-Finnmark på grunn av vindstyrken der.

Søndag kommer et nytt lavtrykk inn over landsdelen med sludd og snø, men vinden vil neppe gå over kuling i styrke.

Kristian Gislefoss

– MYE REGN: – Mildvær i store deler av landet vil medføre at snø går over til regn, noe som kan gi vanskelige kjøreforhold, advarer meteorolog Kristian Gislefoss.

Foto: Bård Gudim

Pent helgevær i sør og øst

Helgeværet i resten av landet varierer svært, men temperaturene ser ut til å gå betydelig opp etter at polarkulden denne uken ga solid med minusgrader de fleste steder.

I helgen ser Østlandet, Telemark og Sørlandet ut til å ha trukket det beste kortet.

– Der blir det mye sol, forteller Gislefoss.

I Trøndelag blir det perioder med vestlig og sørvestlig stiv kuling, opp i sterk kuling lørdag, med mye regn og regnbyger. Spesielt søndag blir det mye vind.

– Skal du ha snø, må du nok opp i høyden, sier Gislefoss.

På Vestlandet blir det en helg med mye skyer og regn. Temperaturen er ventet å ligge på sju-åtte grader.

Laster Twitter-innhold