Tekstvarsel for Norge

Her kan du lese meteorologens tekstvarsel for de norske landområdene.

Korttidsvarslene oppdateres ca. kl. 9, 14, 20 og 22. Langtidsvarslene oppdateres ca. kl 14.

Søndag

Østlandet:Skiftende bris. Perioder med litt snø, vesentlig sør for Lillehammer, nær kysten sludd. Ellers for det meste skyet oppholdsvær. Om kvelden etter hvert stort sett oppholdsvær.

Vest-Agder, Aust-Agder og Telemark:Skiftende bris. Enkelte snøbyger. Sludd eller regn nær kysten.

Fjellet i Sør-Norge:Skiftende bris. Perioder med litt snø, vesentlig sør for Trollheimen, ellers for det meste skyet oppholdsvær.

Vestlandet sør for Stad:Vestlig bris, i kveld skiftende bris. Enkelte snøbyger, vesentlig i ytre strøk. Minkende bygeaktivitet i løpet av dagen. Nedbør som sludd eller regn i lavlandet.

Møre og Romsdal:Sør og sørvest opp i frisk bris utsatte steder, i kveld skiftende bris. Litt spredt regn, vesentlig på Sunnmøre, snø indre og høyere strøk. Ellers stort sett oppholdsvær og perioder med sol.

Trøndelag:Sørøst bris, opp i frisk bris utsatte steder. I grensetraktene skyet eller delvis skyet oppholdsvær, ellers for det meste lettskyet pent vær.

Nordland:Sørøstlig bris. Kan hende enkelte snø- eller sluddbyger i Lofoten, ellers for det meste pent vær.

Troms:Sørøstlig bris, periodevis frisk bris i nord. Pent vær.

Finnmark:Bris av skiftende retning, periodevis sørøstlig frisk bris på kysten i vest. Enkelte snøbyger på kysten i øst og kan hende lokal tåke på Vidda, ellers for det meste pent vær.

Spitsbergen:Skiftende bris, sørøstlig frisk bris utsatte steder. Litt snø lengst nord, ellers mye pent vær.

Mandag

Østlandet og Telemark:Skiftende bris, på kysten periodevis nordøstlig liten kuling. Skyet og perioder med litt snø, vesentlig sør for Lillehammer. Lettere vær utover kvelden.

Agder:Skiftende bris, på kysten nordøstlig frisk bris, fra om ettermiddagen periodevis stiv kuling øst for Lindesnes. Skyet og perioder med litt snø. Lite eller ingen nedbør i de vestligste områdene.

Fjellet i Sør-Norge:Skiftende bris. Skyet eller delvis skyet. Litt snø av og til i Langfjella, vesentlig i østlige områder sør for Finse. Ellers for det meste oppholdsvær.

Vestlandet sør for Stad:Øst og sørøst bris, opp i frisk bris utsatte steder i Rogaland. I indre strøk skyet eller delvis skyet oppholdsvær, ellers for det meste pent vær.

Møre og Romsdal og Trøndelag:Bris mellom nordøst og sørøst bris, opp i frisk bris utsatte steder. I grensetraktene skyet eller delvis skyet oppholdsvær, ellers for det meste pent vær.

Nordland:Bris mellom øst og sørøstlig. Overveiende lettskyet oppholdsvær. Perioder med sol

Troms:Sørøstlig bris. Delvis skyet til dels pent vær.

Finnmark:Skiftende bris, på kysten av Øst-Finnmark overveiende nordlig bris. I østlige kyst og fjordstrøk snøbyger. I vest enkelte snøbyger på kysten, ellers mye pent vær. På Vidda delvis skyet oppholdsvær.

Spitsbergen:Skiftende bris, på kysten i nordvest sør og sørvest opp i stiv kuling. Perioder med litt snø i nord, ellers stort sett oppholdsvær.

Tirsdag

Østafjells:Skiftende bris, nordøst liten kuling på kysten, senere minkende til bris. Skyet eller delvis skyet og stort sett oppholdsvær.

Fjellet i Sør-Norge:Først på dagen østlig liten kuling utsatte steder sør i Langfjella, ellers skiftende bris. Om ettermiddagen dreining til vestlig bris. Skyet eller delvis skyet og stort sett oppholdsvær, sent om kvelden litt snø fra vest.

Vestlandet sør for Stad:Østlig bris, først på dagen liten kuling på kysten lengst sør. Oppholdsvær og perioder med sol. Om ettermiddagen økning til sørlig opp i liten kuling. Tilskyende. Om kvelden sør og sørøst opp i stiv kuling. Snø fra vest.

Møre og Romsdal:Økning til sør og sørvest frisk bris på kysten. Oppholdsvær og perioder med sol. Om ettermiddagen tilskyende og sent om kvelden etterhvert litt snø.

Trøndelag:Sørøst opp i frisk bris på kysten, om kvelden sørvest frisk bris på kysten i sør. Oppholdsvær og perioder med sol, fra om ettermiddagen tilskyende og litt snø i sørlige del.

Nordland:Sørøst opp i frisk bris utsatte steder. Mye pent vær sør for Bodø, ellers skyet eller delvis skyet og utrygt for litt snø.

Troms:Sørøst bris. For det meste pent vær.

Finnmark:Skiftende bris. I øst økning til nordvest opp i liten kuling, om kvelden dreiende nordøst. Snø og snøbyger i Øst-Finnmark, ellers stort sett oppholdsvær og perioder med sol.

Spitsbergen:Skiftende bris, sørøst stiv kuling på kysten i nordvest, om ettermiddagen økning til øst og sørøst opp i liten kuling utsatte steder, fortsatt sørøst stiv kuling i nordvest. Perioder med litt spredt snø.

Onsdag

Østafjells:Skiftende bris. Først på dagen mulighet for litt snø i Agder, ellers skyet eller delvis skyet oppholdsvær.

Fjellet i Sør-Norge:Skiftende eller vestlig bris. Litt snø, utover dagen stort sett oppholdsvær i sør.

Vestlandet sør for Stad:Skiftende bris, på kysten nordøstlig bris. Først på dagen litt snø. Fra om ettermiddagen stort sett oppholdsvær og perioder med sol.

Møre og Romsdal og Trøndelag:Sør eller sørvest bris, på kysten kuling, om formiddagen dreiende vest og nordvest. Snø, etter hvert sludd eller regn på kysten av Sunnmøre.

Nordland:Sørøstlig bris, kuling utsatte steder. Mulighet for litt snø i sør, ellers for det meste pent vær.

Troms:Sørøstlig bris. Kan hende enkelte snøbyger lengst nord, ellers for det meste pent vær.

Finnmark:Nord eller nordøst bris, kuling i Øst-Finnmark. Snøbyger. Stort sett oppholdsvær på Vidda.

Spitsbergen:Østlig bris, sørøst periodevis kuling på kysten i vest. For det meste skyet oppholdsvær.