Avlyser skrekkscenario for klimaendringer

Temperaturen på jorda vil ikke øke med så mye som 4–5 grader innen år 2100, slik tidligere beregninger har vist, viser en ny studie.

TRE TOK SCOOTER: En mann ser etter scooteren sin etter at den ble truffet av et tre under det kraftige uværet i Amsterdam, Nederland.

Uvær tar flere liv i Europa

Minst fire mennesker er omkommet i uværet som har rammet en rekke EU-land. I Nederland er all togtrafikk stanset, og mange flyavganger er blitt kansellert.

Gunn Inger Risdal (i hvit genser) trodde hun skulle av gårde med helikopter på tirsdag. Torsdag formiddag venter hun fremdeles på Sola. Det er værfenomenet statisk aktivitet som gjør at helikoptrene står.

Har ventet på helikopter siden tirsdag

Det er store problemer i helikoptertrafikken på Vestlandet. Gunn Inger Risdal fra Arendal har ventet på helikopter siden tirsdag.

Kameratene Kjell-Harald Myrseth (t.h.) og Lasse Wendelbo Kvernmo hadde med seg nødpeilesender på skituren fra Narvik til Alta. Det har vært med på å redde livet hans, mener ekspertene.

Eksperter anbefaler nødpeilere på tur – det kan redde liv

Stadig flere tar i bruk teknologi som sikkerhetsutstyr på fjelltur. Det kan være med på å redde livet ditt – men man må ikke stole blindt på det.

STEREOFOTO: UiB-forskerne har satt opp to kameraer som filmer i nordlig retning fra Ekofisk 2/4-plattformen.

Slik skal de avsløre monsterbølgen

Plutselige kjempebølger på 30 meter har fascinert og skremt sjøfarende i lang tid. Nå skal forskere prøve å fotografere de mystiske bølgene og finne ut hvordan de oppstår.

Kommuner i kriseberedskap: Kan være fare for flom

Vannet fortsetter å stige for hvert minutt på grunn av et snøras som demmer opp elva Driva. Oppdal og Sunndal kommune har satt krisestab.

E16 FILEFJELL: Alternativet mellom øst og vest er nærmest aldri stengt. Nå ønsker de mer utbygging for å håndtere trafikken.

Uværet stenger fjellovergangene, men her er det «aldri» stengt

E16 over Filefjell er veien som er mest til å stole på når du skal kjøre mellom øst og vest.

Yr on social media