VARMER: Selv om sola varmer godt, er det faktisk på sommeren vi er lengst unna den. Foto: Caroline Hansen

Vi er lengst unna sola på sommeren

Visste du at det er på den varmeste tiden av året vi på den nordlige halvkulen er lengst unna sola?

SOLEN RETURNERER: Høytrykket som kommer fra vest vil gi temperaturer på rundt 25 grader i store deler av Sør-Norge i neste uke.

– Sommeren kommer tilbake

Et kraftig høytrykk er på vei mot norskekysten og vil gi store deler av landet sommeren tilbake, kanskje til og med i Nord-Norge.

KLAR FOR BÅLKOS: Idyll på sankthans på Ulvøya for fire år siden. Det ligger an til like bra jonsokvær i år.

Østlandet får det beste sankthansværet

Værmeldingen for årets jonsokfeiring er ikke like lystelig lesning for alle. Bor du nord for Stad og Dovre, kan du komme til å slite med å få fyr på bålet.

VINTER I JUNI: På Sognefjellet la snøen seg i vegbana, og folk bør vere varsame om dei skal køyre over høgfjellet tysdag.

Snø i fjellet

To dagar før midtsommar har det kome nysnø i fjellet fleire stadar. Vegvesenet oppmodar folk om å køyre etter forholda over Sognefjellet.

GLAD: Helmer Amb i Ringsaker priser regnet som har kommet de siste dagene. Det gjør at det blir ny giv for fôrdyrkingen, og at andreslåtten kan bli bra. Dessverre ser det mørkere ut for kornet.

Jubler for regnet – men for noen kom det for seint

RINGSAKER (NRK): Søndagens regn på Sør- og Østlandet var kjærkomment for fôrprodusentene. Ikke siden 1992 har det vært så tørt som nå.

MÅ SIKRE ALT: Her skulle inntil 4000 gjester se åpningskampen i VM sammen. Men regn og sterk vind er ikke noe å kose seg i ute. – Vi krysser fingrene for fint vær resten av VM, sier Mats Wøien (t.h.). Fra venstre: Thorvald Mosvold, Jacob Mæhle, Kasper Lie Aasdal, Christian Ziesler og Oddvar Aune Ueland.

Måtte avlyse fotballfesten

– Vi tar ingen sjanser, og utsetter åpningsfesten til fredag.

STORMSENTER PÅ VEI: Torsdag blir det uvær av den typen vi helst forbinder med andre årstider. Været vil merkes best på Vestlandet og i Trøndelag, men også resten av landet vil få kjenne på vinden.

Nå er uværet her: – Dette er svært uvanlig!

Lavtrykket som har truffet Norge torsdag har utviklet seg til et stormsenter. Meteorologene advarer mot svært kraftige og farlige kastevinder.

Yr på sosiale medier