SNØ I VEGEN: Slik er det ut tysdag morgon på Hemsedalsfjellet like før klokka 08:30.

Det er full vinter på fjellovergangane

– Vi er klinkande klare på at det bilistane sitt ansvar å ha rette dekk no, seier trafikkoperatør Ove Amundsen ved Vegtrafikksentralen i Bergen.

Halleys komet fotografert i 1986, forrige gang den kunne ses fra jorda.

Så du meteorene fra «verdens mest berømte komet» i natt?

Natt til tirsdag kunne vi se opp mot 15 til 20 stjerneskudd i timen.

FLERE TONN: Det havner noen tonn vann på hustaket hvert eneste år.

Hvor mye regner det på taket ditt?

For å svare på dagens spørsmål må meteorologen ty til matematikk. Sjekk hvordan du kan finne ut hvor mye regn som kommer på taket ditt.

Satellittbilde fra den amerikanske forskningsinstitusjonen NOAA. Virvlene i blått og turkis i Barentshavet er planteplankton, som trives i næringsrikt arktisk farvann.

Nå flytter planktonet seg nordover – det kan være skikkelig dårlig nytt

Selve «driveren» for økosystemet i Arktis er på flyttefot, og kan skape sjokkbølger oppover i næringskjeden, advarer forskere.

REKORDBYGDA: Tafjord har den høgaste målte temperaturen i Noreg i månadene november (21,8 grader) og januar (17,9). Dette skuldast først og fremst fønvind.

Fønvind gjer forskjell på folk

Sist helg gjorde fønvind at temperaturen i Tafjord steig 14,2 grader på éin time. Men kvifor skjedde ikkje det samme fleire stader?

STORE SKADER: Det gjekk spesielt hardt utover Mørkridsdalen i Luster førre helg. Dei som har fått flaumskadar bør vere ekstra merksame når det igjen er venta store nedbørsmengder.

Mykje regn gir auka jordskredfare på Vestlandet og i Oppland

Søndag kan enkelte stadar på Vestlandet og i Oppland få inntil 60 millimeter nedbør på eit døgn. Det gir auka fare for skred.

KULDE FRÅ NORD: Fram med hue og skjerf. No vert det ein meir vinterleg vêrtype.

– No er det absolutt på tide med vinterdekk

Brrr! Neste veke kjem det kald luft inn over heile landet og dersom du ikkje har bytta til vinterdekk bør du gjere det no.

Yr på sosiale medier