Sjå opp for stjerneskot!

Er det éi natt og éin morgon du skal løfte blikket mot himmelen, så er det fredag. Då skal det «hagle» stjerneskot.

Det er stor variasjon på kor trygg isen er på forskjellige vatn. På vatn større enn 100 meter er isen svært tynn seier isekspert, Ånund Kvambekk i NVE.

Tidleg snø har gjort isen utrygg: – Kan bli ein skummel sesong

Løypesjefen i Skiforeningen er ikkje sikker på om dei kan køyre skiløyper over vatn i det heile tatt i vinter. Denne veka gjekk to skiløparar gjennom isen i Nordmarka.

MILJØFORKJEMPER: Al Gore var hovedtaler under Nobels fredsprisforum i Oslo tirsdag.

Gore om Trump-administrasjonen: Det må være en egen Tinder for bedragere

Tidligere visepresident Al Gore ser mange lyspunkter i klimakampen, men frykter at USA bremser den positive utviklingen.

SNØFATTIG KYST: Ifølge Meteorologisk institutt blir det truleg ikkje snø på julaftan langs kysten heilt frå Brønnøysund, via Vestlandet og forbi Sørlandet.

Dei første vêrmeldingane for jula er klare

13 dagar før jul avslører meteorologane kvar dei meiner det blir kvit jul.

Hvordan løse klimakrisen?

Tidligere fredsprisprisvinner Al Gore er hovedtaler når Nobelforum diskuterer nå hvordan løse verdens klimakrise. I diskusjonspanelet sitter noen av verdens fremste forskere og klimaeksperter.

Flere kjøretøy har sklidd utfor veien i dag. I 8-tiden kjørte et vogntog av veien i Trøndelag og flere vogntog sto fast ved Rissa.

Kaos på veiene: – Biler lå strødd

Det ble meldt om svært glatte veger flere steder i landet i morgentimene dag. Flere vogntog og personbiler sto fast i Trøndelag og et vogntog kjørte seg fast ved en barneskole i Oppland.

Longyearbyen på Svalbard skal sikres bedre mot snøskred. Det innebærer blant annet at 142 boliger skal rives.

Her må det rives 142 boliger på grunn av skredfare

Longyearbyen lokalstyre på Svalbard vil bruke 553 millioner kroner på å skredsikre byen. Hele 142 boliger skal rives – som en del av sikringsarbeidet.

Yr på sosiale medier