Yr har fått nye mobilsider

Nå kommer det ny utgave av Yr sine nettsider for mobil.

Yr på mobil, gammel og ny versjon 3

I NY DRAKT: Slik ser Yrs nye mobiltilpassede nettsider ut, – altså ikke appen, men Yr i nettleseren på mobilen.

Foto: NRK

Sjekker du Yr mest på mobilen? I så fall kan du fra nå av bruke den nye versjonen av nettsiden yr.no. I løpet av året blir også appen for mobil oppdatert.

Ingrid Støver Jensen

STEG 1 AV 3: Når mobilversjonen nå er lansert står ny app og desktopversjon som neste punkt på listen, sier NRKs Yr-sjef Ingrid Støver Jensen.

– Dette var på høy tid, sier Yr-redaktør Ingrid Støver Jensen i NRK. Hun forteller at Yr i dag finnes i tre versjoner, på desktop, app og mobil, og alle ble utviklet mellom 2007 og 2009:

– Vi snakker om godt aldrende tjenester i internettsammenheng. De gamle mobilnettsidene var jo laget før smart-telefonen kom.

Den nye versjonen utnytter mobilens muligheter på en helt annen måte enn de gamle, legger hun til.

Dette er nytt

Du kan bevege deg sidelengs: Bildet øverst i saken viser hvordan værinfo skjuler seg til høyre for mobilskjermen.

Ny visuell design: Ny Yr-logo og nye værsymboler (symbolene allerede i bruk på tv-værmeldingen). Større skrift og mer luft skal gi bedre lesbarhet.

Meteogrammet går ni dager frem i tid: Tidligere viste meteorgrammet de neste tre dagene, nå viser det ni dager. Du trenger altså ikke velge mellom kort- og langstidsvarsel, slik du måtte før.

Yr på mobil, meteogram

METEOGRAMMET: Tidligere viste meteogrammet de neste tre dagene. Nå er også langtidsvarselet med, slik at varselet går ni dager frem i tid.

Foto: NRK

Mer informasjon om nedbør: Nå viser Yr hvor stor sannsynligheten er for at det blir regn. Du kan også følge den «virkelige» nedbøren i sanntid på siden som heter «nedbørskart».

Yr på mobil, nedbør og radar

MER INFO OM NEDBØREN: Til venstre ser du hvordan Yr forteller om sannsynlighet for nedbør. Til høyre viser nedbørgrafen (radaren) hvordan regnet faktisk beveger seg.

Foto: NRK

Maksimum- og minimumtemperatur: Døgnets høyeste og laveste temperatur.

Yr-oversikt-ingen utsnitt

ETTERLENGTET: Mange har etterlyst info om døgnets laveste temperatur. Nå er dette med på nye m.yr.no.

Foto: NRK

Ny app er neste på listen

Mange sjekker været på mobilen sin. Faktisk hele 3 millioner mennesker er innom via mobilen sin hver uke. Halvparten av disse bruker yr.no, den andre halvparten bruker appen.

Nå som mobilsiden er oppdatert, er det appen sin tur til å bli fornyet, forteller Ingrid Støver Jensen. En ny desktopversjon må du vente noe lenger på.

– Med utgangspunkt i de nye mobilsidene vil vi bygge ut med mer innhold og funksjonalitet på en smart måte, slik at disse mobilsidene også kan erstatte dagens desktop-versjon en gang i framtiden.

Gi tilbakemelding her!

Sommeren 2015 ba Ingrid Støver Jensen NRK Beta sine lesere om hjelp til å teste den nye mobilversjonen. Tilbakemeldingene rant inn og nå takker Jensen for god hjelp.

– Flere tusen har respondert og fortalt oss hvordan de opplever tjenesten. Mange har også kommet med konstruktive endringsforslag. Vi er så takknemlige for at dere har brukt tid på det.

Hvis du fortsatt vil gi tilbakemeldinger kan du gjøre det via «kontakt oss»-lenken nederst på de nye mobilsidene.