Vinteren tar grep

Vinteren har tatt grep om Trøndelag og Nord-Norge – i alle fall de nærmeste dagene. Også over hele landet må folk nå finne fram skjerf og luer.

Snø på banen på Lerkendal før kampen mot Aalesund 07.11.2010

Gressmatta på Lerkendal i Trondheim måtte brøytes fri for snø før Rosenborg-kampen mot Aalesund søndag kveld.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Statsmeteorolog Håkon Melhuus opplyser at det på Finnmarksvidda natt til søndag ble målt hele 24 minusgrader.

– I Troms og Nordland er det snøvær og kuling. Mandag beveger snøværet seg nordover til Finnmark, det vil fortsette å snø i Troms, mens i Nordland blir det ganske fint, sier Melhuus.

Uten telefon

Snøværet har også ført til at halve Lofoten er uten telefonforbindelse søndag.

Et kabelbrudd i sjøen lørdag gjorde at over tusen Telenor-abonnenter er uten fasttelefon, mobilnett og bredbånd i Lofoten.

Det er abonnentene i Flakstad, Moskenes, Værøy og Røst som er blitt rammet etter at en sjøkabel ble revet av lørdag ettermiddag.

Det er håp om at en midlertidig løsning kan være på plass i løpet av kvelden.

Snødekte kamper

Snøfallet kaper også store problemer for avviklingen av flere kamper i idrettsverdenen.

I Trondheim skulle Rosenborg ta imot Aalesund på Lerkendal klokken 18. Før kampstart var det hektisk aktivitet med å skuffe snø fra gressmatta og banemannskapene mobiliserte for å få banen fri for snø.

Ifølge Adressa deltok 50 personer i snøbrøytingen på banen for å få banen kampklar.

Andre som fikk merke værgudenes luner var Bodø/Glimt som skulle møte Tromsdalen på Alfheim stadion i Tromsø klokken 13. Fordi Bodø/Glimt ble forsinket fikk ikke kampen startet før de gulkledde til slutt var på plass klokken 15.30. Forsinkelsen til tross, Bodø/Glimt vant 2-1.

Større konsekvenser fikk uværet for håndballkampen mellom Bodø Håndballklubb (BHK) og Falk fra Horten. Kampen i Bodøhallen søndag måtte avlyses. Årsaken var at flyet rett og slett ikke kunne landet i Bodø og måtte returnere til Oslo etter to forsøk.

Kalde dager i vente

Ifølge statsmeteorolog Melhuss har vi over hele landet noen kalde dager i vente.

– I Sør-Norge blir det ganske kaldt, men fint vær. I indre strøk på Sørlandet kan det komme noe sludd og snø. Det blir fint vær på Vestlandet, Møre og Romsdal og i Trøndelag, sier han.

Nedbøren de nærmeste dagene kommer trolig til å komme som snø, men mot slutten av neste uke blir det imidlertid en mildere værtype og det kan komme en del regn.

Brøyting av banen før Molde møtte Stabæk 07.11.2010

Også i Molde var det hektisk brøytevirksomhet på stadion før Molde tok imot Stabæk.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix