Her er milliard-brukeren

Erlend jaktet på solen og fikk milliard-varselet på yr.no.

Erlend Sollund

Erlend Sollund

VINNER: Stormkjøkken og yr-paraply er på vei i posten. Selvsagt lover vi også fint vær, i hele sommer.

Foto: Privat

Det er en begeistret Erlend Sollund som ringer yr-redaksjonen.

Onsdag formiddag sjekket han værvarselet for Narvik på yr.no, med det ble han en av dem som mottok varsel nummer 1 000 000 000, eller en milliard.

999 124 567 klokken 9

yr.no var offisielt lansert i september 2007. På rekordtid har det blitt et av de mest brukte norske nettstedene.

Fra lansering frem til onsdag klokken 9, hadde yr utstedt totalt 999 124 567 varsel.

Samme morgen spådde yr.no-redaktør Erik Bolstad, at milliarden ville bli passert midt på dagen. Allerede kvart på elleve var milepælen nådd.

– Det skjedde i Narvik og Tvedestrand samtidig, og i løpet av den totale måleperioden på to-tre minutter var det rundt 25 personer som sjekket varselet for disse byene, sier Bolstad.

– Klin galen

For tiden utsteder yr.no mellom 200 000 og 300 000 varsel i timen. På det meste er rundt 500 000 unike brukere innom nettsiden per dag.

På Meteorologisk institutt er de glad for at så mange benytter seg av varslene. Tidligere var ikke meteorologiske data så tilgjengelig, gjennom yr.no har det blitt allemannseie.

– Brukertallene viser det vi alltid har trodd, at nordmenn er klin galen når det gjelder informasjon om vær, sier Heidi Lippestad, informasjonsdirektør ved Meteorologisk institutt.

Bolstad mener yr.no har satt en ny standard for værvarsling i Norge.

– Tilbudet utvikles og utvides, og andre værvarslingstjenester følger etter. Dette er det brukeren som tjener på. Nordmenn får et stadig bedre værtilbud.

Campingliv

I helgen bærer det av sted til Ballangen, med campingvogn, kone og tre barn på slep. For familien Sollund er det campingliv som gjelder.

– Med åtte måneder vinter i året må vi bruke tiden i solen så godt vi kan, sier Erlend.

Om sommeren bruker han yr.no for å jakte på sol og temperatur.

– Her oppe er det mye lokale forskjeller i været, så det gjelder å følge med. I helgen blir det best vær i Ballangen, da reiser vi dit.

Så spørs det om yr-redaktøren kan holde det han lovet i premie. Sol og fint vær, hele sommeren.