Uvær tar flere liv i Europa

Minst fire mennesker er omkommet i uværet som har rammet en rekke EU-land. I Nederland er all togtrafikk stanset, og mange flyavganger er blitt kansellert.

Storm rev ned tre i Amsterdam

TRE TOK SCOOTER: En mann ser etter scooteren sin etter at den ble truffet av et tre under det kraftige uværet i Amsterdam, Nederland.

Foto: Peter Dejong / AP/NTB Scanpix

Politiet i Nederland meldte torsdag at to menn, begge 62 år gamle, er døde etter å ha blitt truffet av trær som falt over ende. Ulykkene skjedde i byen Enschede og i provinsen Overijssel.

I byen Vuren døde en mann etter å ha falt flere meter, og politiet undersøker om også denne ulykken har sammenheng med uværet, som har fått navnene «David» (i Frankrike) og «Friederike» (i Tyskland)

Det har også rammet en rekke andre land både nord og sør i Europa. En kvinne i Belgia døde torsdag da bilen hennes ble truffet av et tre mens hun kjørte gjennom en skog. Og sør i Italia omkom en mann da han blåste ned fra et hustak i byen Crotone.

Laster Twitter-innhold

Stanset flytrafikken

Rett før klokken 11 torsdag skrev flyplassen Schiphol ved Amsterdam på Twitter at alle avganger og landinger var innstilt. En time senere kom trafikken i gang igjen på flyplassen som er en av Euopras travleste.

Vindkast med opptil 39 sekundmeter er registrert ved den nederlandske kysten – noe som er godt over grensen til orkan. All togtrafikk i Nederland ble torsdag stanset av det nasjonale jernbaneselskapet NS.

På veiene meldes det om trafikkaos, nedblåste trær og vogntog som har veltet på grunn av vinden.

Syklister i storm i Rotterdam

I STORMEN: Syklister i Rotterdam kjemper mot vinden torsdag. Ekstremværet har flere navn. I Frankrike heter det «David», mens tyskerne kaller det «Friederike».

Foto: ROBIN UTRECHT / AFP/NTB Scanpix

Orkan i Italia

Også Belgia og Tyskland rammes av uværet. I Tyskland er skoler stengt i en rekke byer vest og nord i landet som følge av ekstremværet, som har fått navnet Friederike.

I delstatene Nordrhein-Westfalen og Niedersachsen ble alle togavganger stanset torsdag. Folk ble oppfordret til å holde seg hjemme flere steder nord og vest i Tyskland.

Flere parker er stengt i EU-hovedstaden Brussel i Belgia, og i Storbritannia er flere tusen mennesker uten strøm.

I Italia er det registrert vindstyrker på opptil 55 meter per sekund. Mange tog- og ferjeavganger er innstilt.

Også sørøstlige deler av Europa er rammet av uvær. I Romania er mange skoler, veistrekninger og havner stengt på grunn av kraftig vind og snø.

Laster Twitter-innhold