Surt og kaldt på rekordtidlig fotballstart: Sjekk din kamp her!

Årets første fotballfest blir en frostig opplevelse for de fleste. – Man må nesten regne med slikt når det skal spilles fotball i mars, humrer meteorologen.

Eliteserien fotball 2017: Tromsø - Viking (3-0)

Tromsø er vant til både snø og kulde, og må belage seg på sludd i Kristiansand. Toppscorer Thomas Lehne Olsen (t.h.) har imidlertid skiftet beite og skal med LSK til fint vintervær Bodø på søndag.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Til helgen blir det viktig å kle seg godt hvis man skal på fotballkamp. Det er ikke akkurat noe sommervær, sier meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Eldbjørg Dirdal Moxnes

– HUSK VARME KLÆR: Meteorolog Eldbjørg Moxnes har ikke mange gode nyheter til fotballfansen.

Foto: Eldbjørg Dirdal Moxnes

Best vær på Aspmyra

For selv om den verste kuldebølgen har sluppet taket, er det absolutt ikke vår i vente når eliteserien sparkes i gang lørdag, søndag og mandag. Best vær blir det trolig på Aspmyra i Bodø og på Nye Molde stadion, men begge steder blir det minusgrader.

På alle de andre arenaene må man være forberedt på sludd, snø eller regn.

Den rekordtidlige seriestarten og kulden siste ukene har gjort at mange har fryktet lave publikumstall i årets første serierunder. Men på rundens nordligste stadion er man trygg på at folk takler minusgradene godt.

– Folk må kle godt på seg når de skal på kamp, men det er også flinke til. Da vi hadde treningskamp mot Tromsø forrige helg, kom folk i kjeledresser og ull. Så vi er ikke bekymret, sier markedsansvarlig Regine Boym i Bodø/Glimt.

Her finner du detaljert værvarsel for alle de åtte kampene i eliteserien denne helgen. Klikk på sted/kamp for å lese værmeldingen, og se klipp med meteorolog Kristian Gislefoss under:

Laster kart, vennligst vent...

Snø og sludd på kysten

Nord-Norge er værvinneren kommende helg. Finnmark og Troms får noen snøbyger, ellers blir det oppholdsvær, pent og minusgrader i hele landsdelen.

Snø og hagl på eliteseriekamp

UFYSELIG: Snø og hagl da Kristiansund og Odd møttes på Nordmøre i fjor høst. Denne helgen blir det et nytt møte med snø og sludd for begge lag.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Trøndelag får spredt snø fredag og lørdag, men søndag er det gode muligheter for oppholdsvær hele dagen. Også her blir det mest minusgrader, men på dagtid kan gradestokken krype opp på pluss-siden.

– I Møre og Romsdal blir det nedbør fredag og lørdag, og temperaturen vil veksle mellom noen minusgrader og et par plussgrader, sier meteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Vervarslinga for Vestlandet.

– Vestlandet sør for Stad får perioder med snø og sludd på kysten fredag, mens lørdagen ser ut til å bli ganske så fin.

Åråsen stadion dekket av snø

SNØ PÅ STADION: Slik så det ut på Åråsen stadion tidligere denne uken. Men Lillestrøm har ikke hjemmekamp før neste helg. I første serierunde drar de til Bodø og får der helgens beste fotballvær.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Stor fare for glatte veier flere steder

Allerede søndag er det tilbake til klassisk vestlandsvær, med mye regn. Kulde i bakken og nattefrost kan da føre til svært glatte veier natt til mandag og mandag morgen.

Også på Sørlandet og østpå er det ventet fint vær på lørdag, med gode muligheter for sol flere steder. Men lørdag kveld og natt til søndag skyer det til, og søndag kommer nedbøren.

– Det kommer til å bli ganske vått. Nedbøren starter som snø, men går over til sludd og regn utover kvelden de fleste steder. Da får vi underkjølt regn og det kan bli svært glatt og vanskelige kjøreforhold også her, sier meteorlog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Laster Twitter-innhold