Smarte værvarsler i verdens lommer

Alle snakker om været. Alle har en mobil. Og yr.no deler værvarslene med alle som ønsker å bruke dem.

Weather Widgets for Android

ANDROID: Med værvarsler fra yr.no og mange ulike design får Weather Widgets for Android-mobiler mye skryt.

Foto: Kjetil Rydland

Ferske varsler for hele verden ligger i lommene og hendene til stadig flere mobilbrukere. Kombinasjonen yr.no og smarttelefoner gjør at du har oppdaterte værvarsler uansett hvor du er.

Meteorologisk institutt deler sine værdata med alle interesserte her på yr.no. Det vet flere utviklere av mobilapplikasjoner å utnytte. Dermed er det ikke bare på ved hjelp av mobilsidene m.yr.no at man kan sjekke været med mobilen.

Skryter av uavhengig Android-widget

Weather Widget for Android

Weather Widgets for Android.

Meteogram på yr.no for iPhone

Meteogrammet på yr.no for iPhone dukker opp når telefonen vendes vannrett.

yr.no-app for iPhone

yr.no for iPhone.

Flere widgets til Android-telefoner bruker data fra yr.no. En av dem er Weather Widgets som blant annet får mye skryt av nettstedet Appstorm.

– Når du bor utenfor en større by, er en av ulempene at du aldri får værvarsel spesielt for byen din og må ty til å se prognoser for den nærmeste storby, skriver Rita El Khoury.

– Det er der Weather widgets kommer inn. Ved hjelp av yr.no, en av de mest omfattende lokasjonsdatabasene jeg har sett i en vær-applikasjon, og legge en bred samling av widget design til toppen av det hele.

Metogrammer på Nokia og iPhone

Men android-wigdeten er imotsetning til Nokia- og iPhone-applikasjonene ikke laget på oppdrag fra yr.no.

yr.no-appene har værvarsler for byer, tettsteder og reisemål i inn- og utland. Med ti dagersvarsel, favorittersteder, sist besøkt og GPS-søk etter nærmeste varsel er yr.no-appene svært populære både i Apples iTunes og i Nokias Ovi butikk.

Snur man telefoner med disse applikasjonene vannrett dukker et lett forståelig meteogram for de to neste dagene opp på skjermen.

Enda flere app'er

Ivrige utviklere har også benyttet seg gratis værdata fra yr.no til å lage applikasjoner for Windows-telefoner. På tillegg.yr.no har uavhengige utviklere lagt inn informasjon om noen av dem.

Og ønsker du «applikasjoner» for værradaren eller andre tjenester på yr.no kan iPhone og Android-brukere følge denne enkle oppskriften fra NRKbeta.