Sjekk været på iPhone

En ny godbit er klar for deg som vil ha værvarselet tilgjengelig til enhver tid.

yr.no på iPhone
Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Programmet som lar deg bruke yr.no på iPhone ble lansert tidlig i januar 2009, og har høstet masse ros .

I perioden fra januar til 1. april 2009 er applikasjonen lastet ned nesten 40.000 ganger. yr.no-applikasjonen er til nå den mest populære norske applikasjonen.

Se tips og si din mening nederst på siden!

Rist frem et nytt varsel

yr.no på iPhone: Hovedmeny

Hovedmenyen: Her ser du ditt favorittsted og de sist besøkte stedene. Det velkjente søkefeltet til yr.no ligger på toppen.

Den nye godbiten er gratis og gir deg altså mulighet til å sjekke været hvor og når som helst. Men dette er bare litt av moroa:

Programmet har nemlig flere finesser som den tradisjonelle mobilversjonen av yr.no ikke har.

Det er Kjell Rune Monsø og Espen Hareide i firmaet apps som har utviklet programmet.

– Det vi er mest fornøyd med, er at det utnytter mulighetene i iPhone så godt. Ta for eksempel gps-funksjonalitet og at du kan tilte telefonen. Og så kan du riste den for å oppdatere varselet. Det synes vi er veldig stilig!

Har du idé til en yr-applikasjon? Sjekk denne siden tillegg.yr.no .

Billig nettsurfing

Høsten 2008 lanserte yr.no mobilversjonen m.yr.no . Dette er en side som kan leses av de fleste mobiltelefoner, så lenge de er koblet på nettet.

Den nye iPhone-programmet skiller seg fra den «tradisjonelle» mobilversjonen på flere måter, i følge Monsø.

– Når du bruker yr.no på iPhone trenger du ikke være på nettet hele tiden fordi programmet mellomlagrer data for de viktigste stedene dine.

Dette har fordeler, ikke minst for deg som synes det er dyrt å bruke mobilen til nettsurfing. Det tar kort tid å få frem et varsel, og du slipper å betale for dataoverføring hver gang du åpner programmet.

yr.no på iPhone: Stedvisning

Slik ser varselet for ett bestemt sted ut. Snu skjermen for å få opp «time-for-time»-varselet.

– Programmet laster bare ned info om grader, skydekke og vind. All grafikk ligger allerede på telefonen, slik at den ikke trenger å laste dette ned hver gang.

God hjelp fra GPS-en

På yr.no og m.yr.no finner du værvarsel for syv millioner steder i verden. I det nye iPhone-programmet er antall steder begrenset til 11 000, i følge Erik Bolstad, redaktør og yr.no-gründer.

– Mens de syv milloner stedene på yr.no ligger lagret på yr.no sine servere, er stedene på iPhone-versjonen lagret på telefonen. Det blir rett og slett litt for mye for telefonen dersom alle de sju millionene stedene skulle blitt lagret på den. Vi kommer forhåpentligvis opp med en ny og utvidet versjon i løpet av 2009 der alle stedene blir med.

Er du på tur, og ikke finner varsel for stedet du er på, har Bolstad følgende tips å komme med:

– Slå på GPS-en. Den finner alltid et sted som er like i nærheten.