Sjekk hvor det blir drømmepåske

Finn frem skiene og solbrillene, trøndere. – Midt-Norge blir den store værvinneren. Men det blir mye bra vær ellers i landet også, sier meteorolog Justyna Wodziczko.

PÅSKE PÅ FJELLET I RAULAND

GODE SOLMULIGHETER: Solen er ventet å skinne i større eller mindre grad i nesten hele landet denne påsken.

Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Værmeldingen for påskehøytiden blir mer pålitelig for hver dag som går, og mandag ser særdeles lovende ut for Midt-Norge, Vestlandet og Østlandet.

Meteorolog Justyna Wodziczko ved Vervarslinga for Nord-Norge

FORTSATT KALDT: Selv om det kan bli varmt i solen, kan ikke meteorolog Justyna Wodziczko love vårtemperaturer denne påsken.

Foto: Kamilla Pedersen/NRK

– Rett og slett strålende

– Årets drømmepåske ser ut til å gå til trønderne og nordvestlendingene. I Trøndelag og Møre og Romsdag blir det mye sol og rolige vindforhold. Det ser rett og slett strålende ut, sier Wodziczko, som er meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge.

I Trondheim og omegn vil dagtemperaturen ligge fra null til to plussgrader, mens det i Kristiansund og Molde er ventet å bli noen grader varmere.

Lange perioder med sol

Også Vestlandet kan vente seg mange dager med mye sol, lite nedbør og to til fire varmegrader. Men tirsdag og onsdag vil det blåse opp til sterk kuling på kysten. Deretter er det bare å nyte påskeværet frem til søndag, da det vil skye litt til.

– Østlandet får det også ganske bra. Det blir lange perioder med sol, rolige vindforhold og ikke noe nedbør, sier Wodziczko.

Oslo-området og resten av østlandskysten kan vente seg rundt null grader på dagtid, mens den lenger innover i landsdelen vil ligge på tre til seks kuldegrader.

Laster Twitter-innhold

Fare for liten storm i fjellet

I fjellstrøkene kan det bli litt heftig på denne ukens store utfartsdager. Tirsdag kveld øker vinden til sterk kuling og muligens liten storm.

– Det er ikke ventet nedbør, men folk må likevel ta hensyn til den sterke vinden og følge med på veimeldingene fra Statens Vegvesen. Det kan bli ubehagelig der oppe, sier meteorologen.

Vinden avtar onsdag kveld, og derfra og ut er det godvær også i fjellet.

Det er for øvrig stor snøskredfare over store deler av landet. Snøskredvarslinga ber alle om å unngå terreng bratter enn 30 grader og ta nødvendige forholdsregler.

Laster Twitter-innhold

Skyet på Sørlandet

Sørlandet og Nord-Norge får ikke like stor grunn til å juble. Den sørlige landsdelen får stort sett skyet vær hele påsken, med en del vind tirsdag og onsdag, samt fare for enkelte regnbyger fredag.

Temperaturen vil holde seg rundt null grader på dagtid, godt hjulpet av kald nordøstlig vind.

– Sol mellom snøbygene i nord

– Nord-Norge vil få en god del snø i løpet av påsken, mest i Troms og Finnmark. I pausene mellom snøbygene blir det sol, men det blir dessverre ikke særlig langvarig, sier Wodziczko.

Helgelandskysten og Finnmarksvidda ligger an til å få litt mindre snø og mer sol enn resten av landsdelen.

Temperaturen er ventet å stige, spesielt i ytre deler av Nordland, hvor dagtemperaturen er ventet å ligge på en til to plussgrader.