Se astronautens timelapse av jordkloden

Nyt det fantastiske skuet av nordlys, soloppganger, skyer, hav og opplyste byer nattestid – slik det arter seg når man bare får det hele på god avstand.

I seks måneder har han betraktet jordkloden fra sitt hjem 350 kilometer over hodene våre. I en fersk video deler nå astronaut Alexander Gerst noen av de vakreste opplevelsene med deg og meg.

– For en vakker og overveldende julegave du har gitt oss, sier en av dem som har kommentert videoen. Hun får følge av mange andre:

Alexander Gerst

UNIK JOBB: Alexander Gerst ble utvalgt til astronaut i 2009 av European Space Agency. Han har doktorgrad i geofysikk.

Foto: Wikimedia Commons

– Jeg føler meg unik som får se dette. Tusen takk!

– Den vakre planeten Jorda.

– Urørt og førbløffende.

Tok bilder innimellom

Den tyske astronauten Alexander Gerst har nylig satt beina på Jorden etter å ha tilbragt et halvt år i rommet.

Fra mai til november skulle han først og fremst gjøre vitenskapelige eksperimenter og manøvrere den internasjonale romstasjonen. Heldigvis fikk han også tid til å fotografere utsikten.

Med kameraet sitt har Gerst's tatt bilder med jevne intervaller. Disse har han satt sammen til en såkalt «timelapse» og resultatet kan du altså se over.

Alexander erstattet av Samantha

Under sitt opphold i rommet har Alexander Gerst jevnlig lagt ut bilder på Twitter, under aliaset @Astro_Alex. I løpet av denne tiden har han fått enormt med følgere og de unike bildene av blant annet orkaner har blitt delt verden rundt.

Den internasjonale romstasjonen er bemannet året rundt, og nå har Gerst sin kollega Samantha Cristoforett overtatt plassen på romstasjonen. Også hun kan følges på twitter. På YouTube du kan se hennes ferske julehilsen fra rommet.

Du kan lese mer om Alexanders Gerst og Blue Dot Mission hos Den europeiske romfartsorganisasjonen.

Den internasjonale romstasjonen (ISS)

HER BOR DE SEKS MÅNEDER AV GANGEN: Den internasjonale romstasjonen (ISS) er for stor og komplisert til å kunne skytes opp i ett stykke. Stasjonen består av moduler, og de største er store som jernbanevogner og veier ca 15-20 tonn.

Foto: Wikimedia commons