Her er helgas værvinner

Sommeren vil ingen enda ta midt i landet. Andre steder kommer skyer og regn sigende.

Par i solnedgang

Godværsfylket Trøndelag: Det er liten tvil om at sommerværet gjør godt for kropp og sjel.

Foto: Sven-Erik Knoff (NRK-leser)

Da meteorologene nylig oppsummerte sommeren 2014 var det Trøndelag som stakk av med førsteplassen, temperaturmessig. Her har det vært hele fire grader varmere enn normalt de siste tre månedene.

Denne helgen kan trønderne fortsette å nyte finværet. Med seg på laget har de Møre og Romsdal og deler av Nordland.

20 grader og blå himmel

Har du muligheten, er det bare å vende nesa mot midten av landet denne helgen. 20 grader og skyfri himmel i september - her er det bare å nyte!

Du kan takke et lavtrykk lenger sør for det gode været, forteller statsmeteorolog Jørgen Grønneberg. Det gir fralandsvind midt i landet, noe som er en riktig godværsretning. I tillegg vil trykket være høyere, forteller meteorologen.

Nordlys og Caps

Ikke en sky i Lofoten tidligere i uka. Og endelig er det mørkt nok til å kunne nyte nordlyset! I helgen havner nok Lofoten på feil side av værskillet.

Foto: @lofotensecret / Instagram

Regn og skyer i sør og nord

I resten av landet er historien en annen. I Troms og Finnmark blir det svak pålandsvind i helgen, med skyer, litt regn og temperaturer mellom 10 og 15 grader.

I Sør-Norge blir det ganske likt som i nord, bare en smule varmere.

  • Lørdag kommer et lavtrykk inn lengst sør i landet og gir en våt dag - først i Agderfylkene, deretter også i Telemark og Langfjella.
  • På resten av Østlandet blir lørdagen fin, helt til skyene og regnet kommer om kvelden. Søndag fortsetter været i samme bane.
  • På Vestlandet blir det også vått og grått, kanskje litt lettere i Sogn og Fjordane enn i de to to sørligere fylkene.

Halo

Hamnøy: Halo rundt sola.

Foto: @alexconu / Instagram
Barn med dykkermaske under vann

Best vær under vann: I Kragerø er det fortsatt badetemperatur i bassenget.

Foto: @anettec1 / Instagram

Helgeværet på 15 sekunder

Det skjer mye spennende på Yrs Instagramkonto disse dagene. Først og fremst strømmer det inn med flotte værbilder merket #yrbilder fra hele landet.

Vi deler også noe tilbake til dere.

  • Hver uke løfter vi frem noen av mest spennende bildene dere har sendt inn, og skryter til alle våre følgere. Vi ser særlig etter bilder som er aktuelle, vakre eller som viser et spesielt værfenomen.
  • Når det skjer noe spesielt på værfronten forteller vi det gjerne også med et bilde på Instagram.

I dag har vi prøvd noe nytt på bildetjenesten: TV-meteorolog Bente Wahl gir helgeværet på bare 15 sekunder. Følg med oss videre på Instagram - kanskje kommer det mer!

Bente Wahl varsler vær på rekordfart