– Ikke akkurat sommer

Kulda tar tak denne uka. Om du ikke får en snøbyge i hodet blir du kanskje pepret med regn eller hagl.

Nedsnødd

– Nokon som sa vår? Trodde me skulle få sol i dag, siden dagen starta så fint, men så feil kan man ta, skriver fotografen som var på tur på Hovden denne helgen.

Foto: @spitedilla / Instagram

Natt til mandag ble det målt hele 18,9 minusgrader på Sandhaug i Hordaland. Det betyr et forskjell på rundt førti grader, om vi sammenligner med knallvarmen i forrige uke.

Sol

KNALL: Sola titter frem mellom bygene. Kanskje ser du mest til den i øst og nord de neste dagene?

Foto: Thomas Bjørnflaten / Scanpix
Frosne og kalde tulipaner 4.mai

NATTEFROST: Vær obs. Både blomster og bilister kan få seg en overraskelse denne uka.

Foto: Anne Gunn B. Myhren

Kjølig bygevær ser ut til å bli regelen snarere enn unntaket de neste dagene. Over hele landet. Men ikke fortvil, for plutselig spretter også sola fram.

– April er en lunefull måned. Det svinger fort fra sommer til vinter, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni som kun kan love noen puslete plussgrader i lavlandet i dagene som kommer.

Sola rett rundt hjørnet

Været er i et ubestemmelig humør disse dagene. Etter at mørke skyer har pepret deg med regn, snø eller hagl farges himmelen blå og sola varmer.

Særlig på Vestlandet vil du merke bygene, forteller meteorologene. Her kan det til og med bli torden. På Østlandet havner du mer i le og kanskje er det bare noen ettermiddagsbyger som raser fra seg.

Bygene når også opp til Nord-Norge, men statsmeteorolog Unni Orten Thomsen ser likevel positivt på det. Og kanskje er denne landsdelen ukas værvinner?

– Det blir ofte mye mindre av slikt enn man tror på denne tiden av året. Det er lov å være litt optimist nå. Og mellom bygene blir det ganske fint.

Slik blir langhelgen

På fredag gjør mai sin entre og i Nord-Norge skjer den kanskje største endringen i været: Det blir varmere! Vinden blåser fra land og dermed kan det også bli mye sol.

I Sør-Norge fortsetter derimot det kjølige været, men bygene flytter seg fra Vestlandet over til Østlandet på fredag og lørdag. Heller ikke i Trøndelag og Møre og Romsdal slipper du unna bygene. Det beste været finner du dermed på Sørlandet og Vestlandet når langhelgen starter.

Flere detaljer? Sjekk Yr!