– Dette vil du våkne opp til i morgen også

Lavtrykk slapp opptil 35 cm snø over store deler av landet natt til onsdag. Til natten blir det mer.

Snø på altanen i april

IKKE AKKURAT VÅR: Slik så det ut på altanen hos Hilde-Bjørg Løset i Bjørkedal på Sunnmøre onsdag morgen.

Foto: Hilde-Bjørg J. Løset

På Røldalsfjellet i Hordaland ble det onsdag morgen målt 35 centimeter nysnø, og Haukeliseter i Telemark lå bare fem millimeter bak. Men også i lavlandet var det flere centimeter med ferskt hvitt.

– Lavtrykket som passerte i natt førte til kraftig snøvær, særlig på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet, og det har også falt snø i Finnmark. Trøndelag og Nordland slapp billigere unna, men det kommer et lavtrykk der også i løpet av dagen, sier meteorolog Kristian Gislefoss.

Statsmeteorolog Kristian Gislefoss

VARSLER MER SNØ: Kristian Gislefoss kan ikke love varmt vårvær riktig ennå. Det blir mer snø i store deler av landet både kommende døgn og til helgen.

Foto: Hallvard Sandberg / NRK

– Solen vil titte frem i sør og øst

De fleste steder har plussgrader og regn begynt å gjøre snøen om til slaps, noe som har gitt et vått og utrivelig føre for både bilister og gående på vei til skole og jobb.

– Utover dagen blir det bedre, og det er gode muligheter for at solen vil titte fram på Sørlandet og Østlandet, sier Gislefoss.

I lavlandet nær kysten er den sist ankomne snøen allerede borte mange steder, blant annet i Oslo og Bergen sentrum. Mens det er bar bakke under mange steder i vest, er det mye hvitt igjen i øst.

Snø natt til 4. april

SNØ BÅDE I SØR OG NORD: Trøndelag og Nordland slapp midlertidig unna natt til onsdag, men begge steder er det ventet snø onsdag. Ifølge Gislefoss vil kyststrøkene i Nordland trolig unngå snø.

Foto: Meteorologisk institutt

Nytt lavtrykk i natt

Det er bare å glede seg over oppholdsværet onsdag ettermiddag, for det varer ikke lenge.

– Allerede til natten igjen kommer det et nytt lavtrykk, som vil føre til mye av det samme. Mange kommer til å våkne opp og se at det er hvitt igjen utenfor. Men det blir mest i vest denne gangen, fordi det er kaldere der.

– På Sørlandet og Østlandet må du nok litt høyere opp før nedbøren kommer som snø, sier Gislefoss.

Snø på Haukeli (Midtlæger)

MER SNØ PÅ HAUKELI: 30 cm nysnø på Haukelifjell natt til onsdag.

Foto: Statens Vegvesen

– Vinteren har ikke gitt seg i nord

Lavtrykk vil fortsette å gi nedbør på Vestlandet ut uken og gjennom helgen. Lørdag og søndag ligger det derimot an til å bli mye sol i sør og i øst, mens snøbygene vil fortsette i Nord-Norge.

– I neste uke ser det bra ut i Sør-Norge, med minusgrader om natten og mange plussgrader på dagtid. Men i nord har vinteren ikke gitt seg. Der blir det snøbyger også neste uke, sier meteorologen.

Laster Twitter-innhold