2011 på et halvt minutt

Bli med på en reise gjennom væråret fra en hage på Sørlandet!

Videoen er satt sammen av ett bilde hver dag i år 2011.

Øystein Havstad fra Grimstad har laget en artig oppsummering av væråret. Hele væråret 2011 har han satt sammen i en film.

– Det er moro å se tilbake på året på denne måten! sier 18-åringen fra Landvik.

Han har satt sammen 365 webcamerabilder fra værstasjonen på Landvik. Alle bildene er tatt klokken tolv hver dag, og resultatet kan du se selv!

Et bilde hver time hele året

Men ikke nok med det! Havstad har også laget en video hvor han har satt sammen ett bilde i timen hele året. (Bildene fra natten har han utelatt.)

Se videoen som inneholder et bilde hver time (utenom nattetid):

– Jeg ble godt fornøyd med den lengste av videoene. Her ser du tydelig når snøen smeltet, når våren kom og det ble grønt ute, mens utover høsten ser du at det regner mye, forteller Havstad.

Slik er videoene laget

Det er tydelig at timelapser av vær er populært. For et par år siden laget Eirik Solheim, medieutvikler i NRK, en lignende video fra studevinduet sitt.

Havstad har noen tips til de som vil prøve seg på det samme.

– Det er en fordel å få tak i et program eller få laget et script som tar bilder automatisk. I tillegg må datamaskinen stå på hele tiden og du må være sikker på at den virker, forklarer han.

I sine videoer brukte Havstad et program han har laget selv som automatisk tok bilder samme klokkeslett hver dag. Bildene ble samlet på en datamaskin som var koplet opp mot webcamera, mens han brukte et annet program for å sette bildene sammen.