DriftsmeldingBeklageligvis ser ut til at mørketida har satt inn på steder hvor det skulle være midnattssol. Dette gjelder i appene og de nye nettjenstene våre . Vi jobber med saken.

 

GEDIGENT: Som en stor sal med hvelvet tak – i is! Denne naturskapte tunnelen ligger ved Ringsbreen i Hurrungane i Jotunheimen.

Fant 200 meter lang istunnel i Jotunheimen

– Et sjeldent syn, sier glasiolog og turgåer Anders Baumberger.

Nå har sjøvannet flommet inn i kirken ved Sitio Pariahan.

Landsbyer synker: Må bruke båt til kirken

Før gikk de til kirken, nå må de ta båt eller svømme. Øya Sitio Pariahan er en av mange i Manilabukta som har sunket flere centimeter de siste årene.

STYRTREGN: Kraftige regnbyer i Vennesla i Vest-Agder tysdag ettermiddag.

Oransje farevarsel for styrtregn

Nedbøren som er venta over Austlandet tysdag kveld og natt blir verre enn venta.

FORSKJELL: Her fra bystranda i Kristiansand har man utsikt til Oksøy fyr helt ytterst på sørlandskysten. Temperaturen blir ofte kaldere helt der ute.

Derfor er det varmere inne i landet

Har du merket at det kan være stor forskjell på temperaturen langs kysten og litt lenger inne i landet? Her er forklaringen.

TOPP STEMNING: Det blei skikkeleg varmt under flosshatten då nasjonaldagen blei feira i Bergen i dag. Rett før klokka 19 opplyste meteorologane at temperaturen hadde auka til 24,3 grader, som er den nye 17. mai-rekorden for Bergen.

Ny varmerekord for 17. mai i Bergen

Følte du at det var ekstra varmt under bunaden i dag? Det har vore høge temperaturar i store delar av landet, og i Bergen blei det sett ny varmerekord for 17. mai.

De hvite «bomullsdottene» kalles fnokk, og stammer fra både osp, selje og løvetann.

Fjorårets tørke gir ekstra mye fnokk

De ørsmå «bomullsdottene» fyker rundt i lufta og samles i uvanlig store hauger. Biolog Jan Ingar Båtvik mener det finnes en god forklaring.

SOL OG VARME: Bergen vert truleg varmast under 17. mai i år. I Oslo var det fint vêr og sol i 2016, då dette biletet vart tatt.

Nesten heile Noreg kan jubla over 17. mai-vêret

Festglade kan kosa seg i sol og varme på nasjonaldagen. – Det er sjeldan det ser så bra ut, seier meteorologen.

Yr på sosiale medier