Ekstremvarsel:Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten (Ylva), Troms (Ylva)Les ekstremværvarselet

 

– Kraftigste vindprognose på elleve år

Ekstremværet «Ylva» kan gi vindkast på opp til 50 meter i sekundet. – Denne stormen kan gi uvanlig stor skade, advarer meteorologen.

– Det er denne typen vind som river tak av husene

Onsdag kveld starter det varslede uværet «Ylva». Meteorologen er bekymret for vindkastene som er varslet i en styrke på opp mot 180 kilometer i timen. – Det er denne typen vind som river tak av husene.

Kraftig vind på flere fjelloverganger har skapt trøbbel. E134 Haukelifjell er en av fjellovergangene som er stengt.

Overvåker værsituasjonen på Sør- og Vestlandet

Kraftig vind og mye nedbør skaper trøbbel på veiene og i ferjetrafikken flere steder i landet. Meteorologisk institutt følger nå værsituasjonen ekstra nøye.

Like sør for Valebø i Telemark har en bil havnet i grøfta. Det gikk bra med sjåføren, som forteller at det var glatt og at han skled rett i grøfta.

Snøfall skaper vanskelige kjøreforhold

Fjelloverganger er stengt og snøfall i Sør-Norge skaper vanskelige kjøreforhold flere steder. Statens vegvesen ber bilister vise hensyn.

IKKE BRØYTET: Tidlig onsdag morgen så det slik ut på motorveien i Åsane.

Slaps, snø og glatte veier – slik så det ut på motorveien

Glatte veier, snøfall og uvær skaper problemer i hele Sør-Norge. I Bergen var det problemer på flere veier onsdag morgen.

ØDELEGGELSER: Kraftig vind løftet hustak i Troms og Nordland under en storm i januar 2015. Denne torsdagen kan vinden igjen vise muskler.

Kan bli ekstremvær både i nord og sør

Heftige vindkast i nord og voldsomme mengder regn og snø i sør. Nå advarer meteorologene mot alt været som er i vente.

Store snømengder kan skape kaos

Onsdag er det ventet store mengder nedbør på Sørlandet og på Østlandet. Det kan komme opp mot 40 centimeter snø enkelte steder i Agder.

Yr på sosiale medier