Isen tiner over hele Arktis, og i polare strøk stiger temperaturen dobbelt så fort som andre steder på kloden. Hvis all isen på Grønland smelter, vil havnivået stige med sju meter.

Forskere tror isen på Grønland vil tine raskere

Grønlandsisen vil sannsynligvis tine raskere i årene som kommer, sier forskere som har oppdaget noe nytt om hvordan isbreer beveger seg.

Bilene fra likhuset har gått i skytteltrafikk siden flommen i Sierra Leones hovedstad Freetown. 400 er døde, 600 er fortsatt savnet.

105 barn blant de døde etter jordras i Sierra Leone

Minst 450 mennesker er døde og 600 mennesker er fortsatt savnet etter jordskredet. – Det er en kamp mot klokka, sier Abu Bakar Tarawallie i Røde Kors.

SKYPUMPE: Denne skypumpen ble observert i Arendal for noen år siden.

Norske «tornado-lettvektere»

Tornadoene i USA kan gjøre enorme ødeleggelser. I Norge derimot får vi skypumper eller tromber. Meteorologisk institutt forklarer hvordan de oppstår.

SKAL REDDE VERDIER: Brannvesenet rykker ikke bare ut til branner, men også når været truer liv og verdier. I januar 2016 begynte de å føre oversikt over hvor ofte været fikk dem til å rykke ut.

Fra brannmann til vannmann

Vann på ville veier har fått brannmenn til å rykke ut 471 ganger siden januar 2016. Og selv om Vestlandet får mest regn, er det på Østlandet vannet gir mest trøbbel.

Utsatte beboere evakueres fra flommen i India. Rundt 200.000 personer er innlosjert i midlertidige leirer som myndighetene har etablert i delstaten Assam nordøst i India.

Minst 175 døde i flom og jordskred i Sør-Asia

Minst 175 personer har mistet livet og tusener har måttet flykte fra sine hjem fordi monsunregn har utløst flom og jordskred i Bangladesh, India og Nepal.

Vats i Rogaland og Åkerneset i Møre og Romsdal deler den sørgelige førsteplassen.

To steder knuser Bergen i antall regndager

Det har høljet ned på Vestlandet i sommer. Vats i Vindafjord og fjellpartiet Åkerneset i Møre og Romsdal har kun hatt to dager uten regn.

Yr på sosiale medier