Normal

Nå blir det værlapskaus

Sol, vind, regn, snø, mildvær og frost. Denne uken byr på litt av hvert når det gjelder vær rundt om i landet!

Vinter i Hardanger

VINTER I HARDANGER: En litt uvanlig brøytebil

Foto: ojdale via Instagram

Mens Vestlandet og Midt-Norge slet med orkanen «Tor» sist uke, er det tilbake til det mer normale denne uken. Riktignok blir det en god del vind også i dagene fremover, men ikke med slike vindstyrker som vi hadde fredag og lørdag.

– Tirsdag kommer det et lavtrykk fra vest inn mot Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland. Vinden kan da kanskje komme opp i liten storm sør på kysten. Det blir sludd og snø i indre strøk, helt fra Rogaland til Trøndelag, sier statsmeteorolog Frode Hassel ved Værvarslinga på Vestlandet.

Snøgrensen ligger nå på mellom 400 og 800 meter, alt etter hvor langt inn i landet du går.

Også langs Oslofjorden blir det vind opp i sterk kuling fra sørvest tirsdag. I Ytre deler kan vinden komme helt opp i sterk kuling og kanskje liten storm. Det er ventet bølger opp i 10 meters høyde i Skagerrak.

I Trøndelag blir det mest vind når helgen nærmer seg. Både torsdag, fredag og lørdag kan det periodevis blåse kuling langs kysten.

Været i Norge

MER VIND: Ikke like kraftig som Tor, men også denne uken blir det i perioder mye vind rundt om i landet.

Foto: Skjermdump

Se værsystemene som påvirker Norge

Kaldere på onsdag

Onsdag synker temperaturen i Sør-Norge, og det blir snø på bakken langs Vestlandet, kanskje med unntak for sørlige deler av Rogaland. De som vil bruke akebrett og kjelke bør imidlertid være raske.

– Det blir minusgrader flere steder, og snøen blir nok liggende, men regnet som kommer fredag vil nok vaske den bort i lavlandet, sier Frode Hassel.

Også på Østlandet blir det kaldere fra onsdag. Temperaturen ser ut til å krype så vidt under null, men fra lørdag er det ventet ny temperaturøkning også her. Torsdag ser ut til å bli den fineste dagen i Oslo denne uken med mye sol, men også onsdag kan det bli fint vær i hovedstaden.

I Nord-Norge blir det mildt for årstiden. Et par minusgrader, stort sett skyet og enkelte snøbyger er det meteorologene venter utover i uken.

Nedbør i vest fra fredag

Fredag blir det mildere på Vestlandet, noe som sammen med en del nedbør ser ut til å holde seg til ut i neste uke.

– Det er nok ikke noe godvær i sikte med det første i de vestlige delene av landet dessverre, sier statsmeteorolog Frode Hassel.