Sjekk den værmeldingen: – Gode muligheter for 30 grader i helgen

Sør-Norge ligger an til å få årets hittil fineste og varmeste helg. – Bli ikke overrasket om temperaturen bikker 30, sier meteorolog Magni Svanevik.

Meteorolog Kristen Gislefoss spår strålende vær til tirsdag

På helgevarselet fra Meterologisk institutt på Twitter er området fra Hardanger til Oslofjorden dekket av en enorm sol.

Et kraftig og stabilit høytrykk gir knallvær sør for Trondheim, og det gode været vil vare hele helgen, dog med fare for morgentåke langs kysten.

– Kort oppsummert blir det veldig fint og varmt. Akkurat nå ligger fredag an til å få de høyeste temperaturene, men varmen vil holde seg frem til tirsdag, sier Svanevik.

Se morgenbaderne på Sørenga i Oslo i dag.

BADING: Mange har benyttet finværet til å bade. På Sørenga i Oslo var det flere som tok seg et morgenbad i dag.

Ekstremt stor skogbrannfare

Aller varmest blir det på Østlandet, spesielt i indre strøk, hvor gradestokken altså kan komme opp i 30 grader enkelte steder.

Det flotte været i Sør-Norge siste tiden gjør at det er ekstremt stor skogbrannfare .

– Det vil det være til det kommer noe nedbør av betydning, sier Svanevik.

Laster Twitter-innhold

Alt tyder på at det vil skje på tirsdag. Prognosene viser at det da kommer inn ustabile luftmasser, som vil gi torden og kraftig nedbør.

Frem til da kan østlendinger, sørlendinger og vestlendinger nyte den tidlige sommeren med temperaturer opp mot 26-27 i Oslo, 22-25 i Bergen, 20 i Trondheim og 15-18 på Helgeland.

– Værskille rundt Bodø

Dessverre er ikke helgevarselet like lystelig lesning for de som bor lenger nord.

– Vi har et værskille rundt Bodø, hvor skyer og gråvær gir vesentlig lavere temperaturer. Troms og Finnmark får grått vær med regn og kraftig vind, opp i sterk kuling utsatte steder.

Nord for Bodø kan det også bli lokal nattefrost, sier meteorologen.

Årsaken er at det kraftige høytrykket i sør presser lavtrykk nordover.

Tør ikke love bedring i nord

– Er det håp om bedre vær i nord snart?

– Prognosene er veldig usikre fremover. Noen ser veldig bra ut og tyder på at et høytrykk er i emning, mens andre igjen gir bare elendighet. Så vi tør ikke love noen bedring med det første, sier Svanevik.

Temperaturene nordpå blir som nevnt lave, med 11-12 i Bodø først i perioden, deretter synkende ned mot 7-9 grader. Tromsø kan komme helt ned i 6-7 grader på dagtid, såvidt under Alta, som kan vente seg 7-8.