News about the weather

Sommerøya i Troms - Foto: @the_ludvigsen/Instagram

Meteorologen: – Spring ut når du ser sola

Regnbyene blir med oss inn i helga. Nord-Noreg får meir av varmen og mindre av regnet – og slik kan dei første juli-vekene sjå ut til å halde fram.

Nåvarsel_pluggbilde - Foto: Einar Egeland

Nytt varsel skal fange regnskurene

Det skiftande sommarvêret gir Yr-brukarane hodebry. No lanserer Yr eit nytt varsel som skal fange opp dei små, lokale regnskylla.

Tromsø i finvær - Foto: @pudderpiken/Instagram

Finnmark blir varmevinnar

Frontane med regn vil bølge over landet frå sør til nord. Men sola kjem fram mellom slaga, og i Finnmark held dei på sommartemperaturane.

Nordnesfjellet_yr - Foto: Tor Even Mathisen

Når fjellene tiner

Permafrosten som holder norske fjellsider sammen som lim, er i ferd med å slippe taket. Forskerne har det travelt med å finne ut hvor faren er størst når den forsvinner.

værtegn

Gamle værtegn – fleip eller fakta?

Kan rognebær og kyr virkelig si oss noe om hvordan været blir? Statsmeteorolog John Smits gir deg sannheten om 15 utvalgte værtegn.

Yr on social media

om.yr.no

 • Bedre treff på vind i langtidsvarselet

  21.12.2015

  Har du vært på fjellet og opplevd at vinden var sterkere enn det du så på langtidsvarselet noen dager før? Det har vi nå gjort noe med. Fra mandag 14. desember la vi [...]

 • Hvordan lager vi værvarslene på Yr?

  06.09.2015

  Varsler for hele verden 10 dager frem i tid På Yr  er det værvarsler for hele verden, 10 dager frem i tid. Du finner både grafiske varsler med symboler og grafer og  [...]

 • Så mye bedre har Yr-varslene blitt

  24.04.2015

  På Yr får vi både ris og ros for våre værvarsler, de fleste har en mening om hvor gode de er. Men hva er egentlig virkeligheten? Noen ganger får vi varselklager fra [...]